Cum să devin voluntar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum să devin voluntar
Cum să devin voluntar

Studenţii care se implică în acţiuni de voluntariat în timpul facultăţii se pot angaja mai uşor Voluntariatul e una dintre oportunităţile prin care studenţii din anul l îşi pot

Studenţii care se implică în acţiuni de voluntariat în timpul facultăţii se pot angaja mai uşor

Voluntariatul e una dintre oportunităţile prin care studenţii din anul l îşi pot găsi cu uşurinţă un loc de muncă.

Imediat ce devin boboci, ei se pot înscrie în asociaţiile studenţeşti sau în organizaţiile neguvernamentale.

Potrivit legii voluntariatului din România, studentul va încheia un contract de voluntariat, care este o convenţie cu titlu gratuit, realizată între o persoană fizică, denumita voluntar, şi o persoană juridică, denumită organizaţie-gazdă.

În baza acestei convenţii, voluntarul se obligă faţă de organizaţia cu care încheie contractul să presteze o activitate de interes public fără a obţine niciun fel de salariu.

Peste 70 % dintre voluntari sunt studenţi

Statisticile arată că studenţii reprezintă procentul cel mai mare din numărul de voluntari din România. O cercetare realizată de Centrul Naţional de Voluntariat arată că 71,4% dintre voluntari sunt studenţi. "Există o poftă de a face ceva practic. Se ştie deja că în facultăţi partea practică este de cele mai multe ori inexistentă", a spus Carmen Marcu, coordonatoarea Centrului de Voluntariat din Bucureşti.

Aceasta mai adaugă că printre voluntari se regăsesc mulţi studenţi care vin să facă ceva practic în domeniul lor de studiu.

"Pe de altă parte, regăsim studenţi care vor să îşi dezvolte abilităţi de comunicare, dezbatere, să dezvolte încredere, sociabilitate, responsabilitate în interiorul grupurilor de tineri", mai spune Carmen Marcu.

Voluntariat în străinătate

Există multe oportunităţi de voluntariat şi în afara ţării pe proiecte de scurta durată, până la 10 zile, sau de lungă durată, până la 12 luni. "Cel mai des, cei care se înscriu la centrul de voluntariat spun că îşi doresc să lucreze cu copii sau în proiecte ecologic", mai arată Carmen Marcu.

Studenţii care vor să se înscrie în acţiuni de voluntariat pot să consulte site-ul www.voluntariat.ro .

Motive pentru a te implica:

- pentru a câştiga experienţă.

- pentru a face parte dintr-o echipă.

- pentru a-ţi face contacte utile mai târziu.

- pentru a-ţi face prieteni noi care gândesc la fel ca şi tine.

- pentru a înţelege problemele comunităţii în care trăieşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite