Funeriu: Trecerea clasei a IX-a de la liceu la gimnaziu are rolul de a ajuta copiii să-şi finalizeze educaţia obligatorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a vorbit astăzi despre două modificări aduse de Legea Educaţiei: trecerea grupei pregătitoare de la grădiniţă în şcoală şi trecerea clasei a IX-a de la liceu în gimnaziu.

Potrivit ministrului Educaţiei, trecerea primei clase de liceu în gimnaziu are şi rostul de a lupta împotriva abandonului şcolar, în special în mediul rural.

"Copiii care trec de la clasa a 8-a la clasa a 9-a într-o altă comună înregistrează un eşec şcolar. Trecerea acestei clase la gimnaziu permite elevilor să-şi încheie educaţia obligatorie de până la 16 ani în sânul comunităţii din care fac parte", a declarat Daniel Funeriu.

De asemenea, oficialul de la educaţie a precizat că învăţământul obligatoriu va dura până la vârsta de 16 ani, aşa cum se întâmplă în 21 de state europene. O explicaţie este şi aceea că 16 ani este şi vârsta legală de la care se poate munci.

Daniel Funeriu a precizat şi că şcoala trebuie să se bazeze pe dobândirea de competenţe. "Prioritatea zero este modificarea curricumului şcolar, care astăzi este axat pe formarea de competenţe. Nu mai trebuie să tocim. Accesul la informaţie este foarte facil. Şcoala trebuie să se axeze pe competenţe, nu pe capacitatea copilului de a o memora", a adăugat ministrul Educaţiei.

Legea Educaţiei, în noua sa variantă, este pus în dezbatere publică timp de două săptămâni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite