Funeriu: Niciun post din educaţie nu va fi pierdut până la data de 31 august 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Funeriu
Daniel Funeriu

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a dat asigurări că niciun post din sistemul de învăţământ nu va fi redus până la data de 31 august 2010.

"Măsurile din ordonanţa de urgenţă (care prevede reducerea numărului de posturi din învăţământ cu 15.000, n.r) vor fi aplicate de la 1 septembrie 2010. Acest an şcolar se va termina aşa cum a început. Niciun post nu a fi piedut până la data de 31 august", a declarat şeful de la Educaţie.

Acesta a precizat că a lansat o invitaţie la dialog către sindicatele de educaţie şi că această întâlnire va avea loc pe 5 ianuarie. "După discuţia cu sindicatelşe voi prezenta punctul de vedere oficial al ministerului, punct de vedere de la care vor pleca discuţiile în comisiile de dialog social", a adăugat demnitarul.

Acesta a precizat că măsura reducerii numărului de locuri de muncă din sistemul de învăţământ nu mai poate fi amânată.

"Trebuie să punem în aplicare această ordonanţă cu costuri sociale minime. Niciun elev să nu sufere de pe urma punerii in aplicare a acestei ordonanţe", a adăugat ministrul Educaţiei, Tineretului şi Sportului.

Aproximativ 15.000 de dacăli ar putea rămâne fără un loc de muncă în 2010, potrivit unei decizii a Guvernului. Comparativ cu nivelul aprobat în 2004, anul viitor vom avea cu peste 33.000 mai puţini angajaţi în sistemul de învăţământ.

Guvernul a stabilit, printr-o ordonanţă de urgenţă, diminuarea cu 10% a numărului de posturi finanţate pentru învăţământul preuniversitar de stat în 2010 faţă de nivelul aprobat în 2004. Reducerea numărului de locuri de muncă se va face în două etape: până la 31 august şi 31 decembrie 2010.

Decizia a fost luată în prima şedinţă după votul de învestire primit din partea Parlamentului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite