Război în magistratură: UNJR şi AMR atacă două numiri ale CSM la Instanţa Supremă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două asociaţii ale magistraţilor au anunaţt că vor contesta în instanţă două numiri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) făcute recent de Consiliul Superior al Magistraturii.

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România (UNJR) şi Asociaţia Magistratilor din Romania, filiala Cluj, anunţă că CSM a încălcat regulamentul atunci când le-a numit la Instanţa Supremă pe Alina Corina Corbu, fost secretar general al CSM, şi pe Viorica Cosma.

Cele două asociaţii profesionale ale magistraţilor susţin că cele două numiri nu îndeplinesc condiţiile legale, printre care şi condiţia de a fi îndeplinit anterior depunerii candidaturii pentru o funcţie la Înalta Curte funcţia de judecător la un tribunal sau o curte de apel pentru o perioadă de doi ani.

De asemenea, UNJR şi AMR susţin că nu este îndeplinită nici cerinţă referitoare la specializarea acestora raportat la secţia pentru care şi-au depus candidatura.

Potrivit comunicatului de presă remis de UNJR, care citează CV-ul magistratului Corbu Corina Alina afişat pe site-ul CSM, aceasta a ocupat funcţia de secretar generl al CSM începând cu 2005, "astfel că, de atunci, nu a mai exercitat funcţia de judecător". De asemenea, aceasta nu ar fi soluţionat anterior anului 2005 clauze de  contencios, ci de comercial, nefiind specializată pentru sectia la care a candidat,arată UNJR.

De asemenea, se atrage atenţia că CV-ul magistratului Viorica Cosma nu se află pe site-ul CSM.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite