400 de creşe vor fi construite în 2011, dintre care 16 în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Creşele slătinene sunt supraaglomerate
Creşele slătinene sunt supraaglomerate

Guvernul a aprobat un program privind construcţia a 400 de creşe în 2011, dintre care 16 vor fi în Bucureşti, a anunţat ministrul dezvoltării, Elena Udrea.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a anunţat, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului, că în 2011 vor fi construite 400 de creşe, potrivit Mediafax.

"Am decis să construim în 2011 un număr de 400 de creşe. Sigur că este foarte important ca şi autorităţile publice locale să fie pregătite să pună la dispoziţia ministerului terenul aferent construcţiei. Avem un proiect tip, pe care îl vom aplica la nivel naţional, avem standarde de cost", a spus Elena Udrea.

Ea a adăugat că este vorba de un model modular, fiecare modul presupunând un număr de 20 de copii.

"Am stabilit şi un preţ de referinţă pe modul, sub 100.000 de euro, fără TVA. Aşteptăm ca până la 15 ianuarie autorităţile publice locale să ne facă solicitări privind numărul de locuri de care au nevoie în creşe, astfel încât noi să putem calcula numărul de creşe pe care vrem să le construim în fiecare oraş", a mai explicat ministrul Dezvoltării.

Proiectul presupune construirea de creşe modulare, fiecare modul având un număr de 20, 40 sau 80 de copii.

"Avem un proiect-tip pe care îl vom aplica la nivel naţional, este standardizat. Avem standarde de cost şi de asemenea, proiectul este modular, în aşa fel încât să putem să construim creşe pentru un număr de copii începând cu 20, 40, 80. Modulul se referă la un număr de 20 de copii. Coroborând aceste norme de creşă cu directiva comunităţii europene, am stabilit şi un preţ de referinţă pe modul. Este un preţ sub 100 de mii de euro fără TVA şi aşteptăm ca până la 15 ianuarie autorităţile publice locale să ne facă solicitări privind numărul de locuri în creşe de care au nevoie, în aşa fel încât noi să putem calcula numărul de creşe pe care le vom construi în fiecare oraş", a explicat ministrul Dezvoltarii. Aceasta a precizat ca suma a fost calculata pentru un modul de 20 de copii.

Udrea a mai precizat miercuri, la finalul şedinţei de guvern, că un număr de 16 creşe este suficient pentru solicitările actuale, pentru toate cele şase sectoare ale Capitalei. În Bucureşti sunt circa 59.000 de copii cu vârsta sub trei ani, dar cei mai mulţi stau acasă cu bone şi bunici.

"La Bucureşti, pe solicitările actuale, am calculat ca fiind suficiente 16 creşe, aproximativ 2.000 de locuri în creşe, solicitate pe toate cele 6 sectoare, în condiţiile în care numărul copiilor între 0-3 ani este de aproape 59.000, ceea ce înseamnă că mulţi copii stau fie cu bone, fie cu bunici acasă", a mai spus ministrul dezvoltarii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite