25.000 de copii au ambii părinţi plecaţi la muncă peste hotare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de mii de copii sunt nevoiţi să crească fără unul sau ambii părinţi pentru că aceştia sunt plecţi la muncă în străinătate.

Potrivit Ministerului Muncii aceşti copii sunt crescuţi de rude, ajung în centrele de plasament sau, mai grav, pe străzi. Numărul copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi să muncească în străinătate depăşeşte 85.000, iar dintre aceştia 25.000 au ambii părinţi peste hotare, scrie Realitatea.net.

23.000 de minori au rămas în grija rudelor până la gradul IV, iar alţi 1.000 au intrat în sistemul de protecţie specială. Astfel, 176 sunt la asistenţi maternali, aproape 200 în centre de plasament, în timp ce peste 300 nu beneficiază de nicio măsură de protecţie.

Despărţirea de părinţi a avut în multe dintre cazuri efecte foarte grave asupra copiilor. Potrivit datelor oficiale, aproape 3.000 de copii au fost abuzaţi, neglijaţi sau exploataţi în primele trei luni ale anului.

În 700 de cazuri, micuţii au fost supuşi abuzurilor fizice sau sexuale. În aceste cazuri autorităţile par fără soluţii, doar 129 de copii au fost reintegraţi în familie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite