Alţi 100 de copii români, exploataţi la Londra, descoperiţi de poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fiecare copil poate câştiga 100.000 de lire sterline pe an
Fiecare copil poate câştiga 100.000 de lire sterline pe an

Astăzi, poliţia britanică a anihilat o presupusă reţea de trafic de copii, care forţa zeci de minori români să cerşească şi să fure pe străzile din Londra.

Într-o serie de raiduri desfăşurate în zorii zilei, ofiţerii britanici au găsit 103 copii care trăiau la 16 adrese din estul Londrei. 17 copii au fost imediat luaţi în protecţia poliţiei, iar alţii, inclusiv copii în vârstă de doar trei ani, au fost duşi la spital, infomează London Evening Standard.

Operaţiunea face parte dintr-o acţiune comună a poliţiştilor români şi britanici care vizează dezmembrarea bandelor care operează în Marea Britanie. Bandele sunt suspectate de trafic de copii aduşi din România şi forţaţi să fure din buzunare, din magazine sau să se prostitueze.

Noua copii trăiau înghesuiţi într-o singură cameră

Raidurile de azi din Ilford evidenţiază amploarea şocantă a traficului de copii din Londra. Poliţia a găsit chiar şi nouă copii, unii fiind doar nişte bebeluşi , care trăiau înghesuiţi într-o singură cameră.

Un copil de trei ani a fost dus la spital după ce a fost găsit sângerând de la o rană la faţă.

Din cei 52 de adulţi găsiţi în propietăţile percheziţionate, şase au fost arestaţi, dar numărul lor ar putea creşte.

Trei dintre ei au fost arestaţi sub suspiciunea de agresiune şi neglijarea copiilor. Alţi doi aveau mandate de arestare emise pe numele lor, iar unul a fost arestat pentru obstrucţionarea justiţiei.

Fiecare copil poate câştiga 100.000 de lire sterline pe an

Operaţiunea "Golf" a fost lansată în 2006, după ce criminalitatea stradală a crescut în Londra. Până în prezent au fost descoperite 1.600 de infracţiuni comise de 168 de copii români.

Se crede că fiecare copil forţat să lucreze în Londra poate câştiga 100.000 de lire sterline pe an din furt şi cerşit.

Inspectorul-şef Colin Carswell a declarat că: "Acesti copii sunt exploataţi de bande şi, în unele cazuri, de proprii părinţi", încheie ziarul britanic.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite