Aproape 1.000 de copii, victime ale exploatării prin muncă, în 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul trecut, aproape 1.000 de copii au căzut victime ale exploatării prin muncă, majoritatea dintre aceştia având vârste cuprinse între 0 şi 14 ani, arată statisticile Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Familiei şi a Drepturilor Copilului (ANPFDC).

Aproape 750 de copiii care au intrat în evidenţele ANPFDC au vârste cuprinse între 0 şi 14 ani, iar 215 aparţin grupei de vârstă 15-18 ani. Din totalul cazurilor de exploatare prin muncă, numai în 130 s-au instituit măsuri de protecţie specială, în timp ce aproape 834 de copii au rămas în grija familiei.

Din cele 946 de cazuri de exploatare identificate în 2009, 604 provin din mediul urban şi 360, din mediul rural. Potrivit repartiţiei pe sexe, 434 sunt fete iar 530, băieţi.

Cum se produce exploatarea minorilor

ANPFDC trage un semnal de alarmă privind acestui fenomen cu ocazia Zilei Internaţionale Împotriva Exploatării prin Muncă a Copilului, stabilită pe 12 iunie, informează realitatea.net.

Fie că discutăm de trimiterea forţată a celor mici la cerşetorie, de spălatul parbrizelor, de colectarea deşeurilor, de folosirea minorilor pe şantiere sau în lucrările de construcţie, de folosirea lor la creşterea animalelor, la munci agricole sau la activităţi de gospodărie din mediul rural, toate acestea contribuie negativ la dezvoltarea socială, profesională şi psihologică a copiilor care cad victime diverselor forme de exploatare.

Citeşte cum ajung copiii să lucreze “la negru” şi care sunt consecinţele pe termen lung

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite