10% din consumatorii de etnobotanice iau şi droguri ilegale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Etnobotanicele se consumă în grup
Etnobotanicele se consumă în grup

În afara drogurilor legale, se mai consumă şi heroină, amfetamine, aurolac, cocaină sau marijuana. Motivele pentru care tinerii se droghează: teribilismul şi anturajul.

1 din 10 consumatori de etnobotanice au recunoscut că folosesc frecvent şi droguri ilicite. Concluzia aparţine unui studiu despre consumul de droguri legale făcut de Agenţia Naţională Antidrog, UNICEF şi Reţeaua Română de Reducere a Riscurilor (Romanian Harm Reduction Network – RHRN) şi dat ieri publicităţii. Potrivit răspunsurilor, din categoria „ilegalelor” se mai consumă: heroină, amfetamine, aurolac, cocaină, diazepam, valium, rofedex, marijuana, prenadez şi tusin.
42,5% dintre consumatori iau un drog „legal” zilnic, 24,2% o dată la trei zile, 25% între 4 şi 10 ori în ultimele 30 de zile, iar 8,3% - mai puţin de 4 ori în ultimele 30 de zile.
Două treimi din respondenţii la această cercetare au declarat că preferă să consume etnobotanice cu prietenii şi mai puţin de 10% singuri. 6% preferă să ia droguri legale doar atunci când sunt cu partenera. Motivele pentru care se droghează: teribilismul, anturajul şi o strategie de rezistenţă la frustrare.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite