Peste 4.000 de cazuri de violenţă în şcolile române în ultimele trei luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii îşi rezolvă de multe ori conflictele apelând la violenţă
Elevii îşi rezolvă de multe ori conflictele apelând la violenţă

În fiecare zi, în şcolile din România se înregistrează, în medie, 45 de cazuri de violenţă. Asta ar fi una dintre concluziile unui raport emis de Ministerul Educaţiei. Potrivit acestuia, peste 4.000 de cazuri de cazurilor de violenţă, consum de alcool, discriminare şi furturi au fost înregistrate în intervalul martie-mai 2012.

Conform datelor preliminare raportate de inspectoratele şcolare judeţene şi cel al municipiului Bucureşti, pentru ultimele trei luni, respectiv martie - mai 2012, numărul cazurilor de violenţă, consum de alcool, discriminare şi însuşire de bunuri găsite petrecute în şcolile din România a fost de 4.131, precizează MECTS.

"Având în vedere numărul mare de incidente violente raportate în şcoli la nivel naţional în ultima perioadă, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului va demara elaborarea unui Plan Naţional de Acţiune pe termen mediu şi lung în vederea prevenirii şi combaterii acestui fenomen", a precizat sursa citată.

Potrivit MECTS, situaţia totală a incidentelor petrecute în şcoli pe tot parcursul anului şcolar 2011- 2012 va fi gata la sfârşitul lunii iunie.

"Până atunci, ministrul Liviu Marian Pop va avea consultări cu reprezentanţi ai societăţii civile, ai comitetelor şi asociaţiilor de părinţi, ONG-urilor de profil, dar şi cu structurile abilitate din Ministerul de Interne pentru a identifica soluţiile optime pentru stoparea actelor de violenţă în şcoli", mai spun reprezentanţii ministerului de resort.

Raportul prezentat de Ministerul Educaţiei trebuia să fie gata vinerea trecută. Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, anunţa la 30 mai că raportul privind violenţa în şcoli va fi finalizat abia la 1 iunie, deoarece informaţiile din întreaga ţară au fost colectate mai greu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite