Noi cazuri de gripă A/H1N1. Vezi unde s-au înregistrat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase persoane au fost diagnosticate cu gripă A/H1N1 în întreaga ţară. Potrivit medicilor, pacienţii sunt stare bună şi răspund la tratament.

Un băieţel în vârstă de doar patru ani este izolat la domiciliu după ce a fost diagnosticat cu gripă A/H1N1.

"Avem un caz confirmat de infectare cu acest virus gripal. Este vorba despre un băiat în vârstă de patru ani, din Galaţi. Boala a debutat în 20 ianuarie, cu febră şi tuse. După diagnosticul clinic s-au trimis probe la Institutul Cantacuzino, care a confirmat infectarea cu A/H1N1. Starea celui mic este bună, el fiind în acest moment izolat la domiciliu. Din datele noastre, el nu fusese vaccinat antigripal", a declarat, marţi, coordonatorul delegat al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, dr. Liliana Moise.

Alte două persoane din Bistriţa-Năsăud  sunt internate în spiatal, după ce testele efectuate la Institutul Cantacuzino au arătat că au gripa A/H1N1.

Cinci persoane au fost diagnosticate, iniţial, cu gripă. Dintre acestea două suferă de gripă A/H1N1 şi una de gripă sezonieră.

"Am primit confirmarea de la Institutul Cantacuzino că două persoane adulte, cu vârste de peste 30 de ani, au contractat virusul A/H1N1, iar celelalte trei au gripă sezonieră", a declarat dr. Doina Petri.

De asemenea, şi la Călăraşi au fost confirmate două cazuri de infectare cu gripă porcină. Ultimul caz confirmat la Călăraşi este cel al unui adolescent care în prezent se află izolat la domiciliu, sub tratament, au anunţat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Călăraşi.

Un alt caz de gripă A/H1N1 a fost confirmat, luni seară, în judeţul Călăraşi la un copil în vârstă de patru ani din municipiu, acesta fiind de asemenea izolat la domiciliu.

O femeie însărcinată în luna a şasea a fost şi ea diagnosticată cu gripă A/H1N1 şi internată la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara.

"Ministerul Sănătăţii a confirmat un caz de gripă A/H1N1 la Timişoara. Este vorba despre o femeie în vârstă 27 de ani, din Timişoara, gravidă în luna a şasea, care în acest moment este internată la Spitalul «Victor Babeş» din Timişoara", a afirmat Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara.

Femeia a refuzat tratamentul cu Tamiflu deoarece nu are insuficienţă respiratorie, iar medicamentul ar putea avea efecte asupra sarcinii.

De la începutul lui 2011, trei persoane diagnosticate cu gripă nouă au murit, două dintre cazuri fiind înregistrate la Iaşi, iar unul la Ploieşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite