1,3 candidaţi pe loc la Rezidenţiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La examenul din 20 noiembrie s-au înscris 5.030 absolvenţi de medicină şi farmacie, care vor concura pe 3.810 locuri şi posturi.

Spre deosebire de anii trecuţi, anul acesta concursul se va desfăşura descentralizat, în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Tg. Mureş şi Timişoara. Cei mai mulţi candidaţi de anul acesta au optat pentru a susţine examenul în Bucureşti (1.775), Cluj Napoca (820) şi Iaşi (774).
În premieră, subiectele de examen vor fi proprii pentru fiecare universitate, dar bazate pe o tematică şi o metodologie comună. Toate amănuntele privind tematica de concurs, bibliografia aferentă, numărul locurilor şi al posturilor, precum şi publicaţia de concurs  au fost publicate deja de Ministerul Sănătăţii în revista de specialitate Viaţa Medicală şi pe site-urile rezidenţiat.info şi www.ms.ro.
Anul acesta, Ministerul Sănătăţii va pune accent pe pregătirea  medicilor în specialităţile deficitare. Astfel, posturile scoase la concurs sunt, în principal, pentru medicina de urgenţă, ATI, neonatologie, oncologie medicală, farmacie clinică, specialităţi unde nu există în prezent o acoperire suficientă cu personal calificat.
Concursul se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore.
Ocuparea locurilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu. Pentru rezidenţiatul pe post clasificarea se face pe fiecare post.
Posturile scoase la concurs pentru care nu au fost candidaţi înscrişi sau posturile pentru care candidaţii nu au obţinut punctajul minim de promovare nu se vor putea alege de alţi candidaţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite