Hossu: Un milion de şomeri în mai, dacă nu se iau soluţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Hossu, preşedinte al Federaţiei Sindicale Cartel Alfa
Bogdan Hossu, preşedinte al Federaţiei Sindicale Cartel Alfa

Liderul Confederaţiei Sindicale "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a avertizat că numărul şomerilor ar putea ajunge la un milion în mai, dacă Executivul nu ia măsuri urgente pentru creşterea investiţiilor în economie.

"Dacă (Guvernul n.r.) nu se iese foarte repede cu un pact pentru ocuparea la nivel naţional, care să includă şi măsuri pentru stimularea agenţilor economici şi pentru stimularea investiţiilor - şi eu nu cred că se poate ieşi mai devreme de jumătatea lunii aprilie cu acest pas - vârful de şomeri va fi atins în luna mai. În lipsa unor politici coerente pentru dezvoltarea investiţiilor pe orizontală, ne aşteptăm ca numărul de şomeri să ajungă undeva între 900.000 şi 1 milion", a spus Hossu după întâlnirea cu ministrul Muncii, Mihai Şeitan.

Dacă Executivul va adopta un pact pentru ocupare, numărul şomerilor ar trebui să înceapă să scadă din luna iunie, pentru ca diminuarea şomajului să se accentueze înspre sfârşitul anului.

"Ne trebuie investiţii care să genereze locuri de muncă şi facilităţi pentru actualele firme care oferă locuri de muncă. Sperăm ca acest pas să rezolve aceste probleme", a mai spus Hossu.

Potrivit lui Hossu, Guvernul condiţionează semnarea acelui acord cu angajarea sindicatelor că nu vor mai organiza proteste.

La rândul său, preşedintele UGIR 1903, Cezar Corâci a declarat, la finalul întâlnirii, că patronatele vor cere guvernului să menţină nivelul fiscalităţii, "indiferent de încasările de la buget şi chiar în cazul în care criza se adânceşte".

"Vom cere măsuri care să asigure stabilitatea mediului de afaceri şi să avem o politică de dobânzi predictibile", a precizat Corâci.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite