Boc cere interzicerea consumului de plante halucinogene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc
Emil Boc

Premierul Emil Boc s-a arătat îngrijorat privind efectele produse în rândul tinerilor de consumul de plante etnobotanice cu efect halucinogen şi i-a cerut ministrului Sănătăţii să promoveze un act normativ care să pună capăt consumului, indiferent dacă există sau nu un aviz al Comisiei Europene.

"Aş vrea să mergem în regim de maximă urgenţă, indiferent dacă există sau nu un aviz al Comisiei Europene, pentru interzicerea plantelor etnobotanice, care din nefericire au un efect devastator la tineri şi chiar s-au soldat cu pierderi de vieţi în rândul adolescenţilor. Cred că trebuie să punem piciorul în prag cât mai repede. De aceea, pe miercuri, dacă se poate, domnule ministru, ştiu că lucraţi de ceva timp la actul normativ, nu mai aşteptaţi niciun alt aviz, haideţi să-l adoptăm, pentru că o viaţă este mai importantă decât orice aviz", i-a spus premierul ministrului Sănătăţii la începutul şedinţei de Guvern de vineri.

Şeful Guvernului a precizat că, în Capitală, consulmul de droguri este "un fenomen care pare să fi scăpat de sub control".

Cele mai traficate droguri prin România sunt cannabisul, heroina şi comprimatele ecstasy, cocaina ocupând abia poziţia a patra, întrucât este un drog mult mai scump şi mult mai greu de obţinut.

Citeşte şi:

Trei studenţi au combătut stresul sesiunii cu ierburi legale

Ritual în sesiune: ţigara de la weed shop


Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică, în vara anului trecut, un proiect de ordin care prevede interzicerea comercializării şi consumului de plante cu efect stupefiant şi psihotrop.

În cazul în care plantele care fac obiectul acestui ordin sunt comercializate în scop etnobotanic, vor fi supuse unui regim de autorizare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite