Reportaj spaniol în Bărbuleşti: "Ne întoarcem în Franţa, la cerşit"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un alt reportaj al cotidianului El Periodico de Catalunya, ţiganii din Bărbuleşti, "mai curaţi şi cu un trai mai demn ca al celor din Ferentari" susţin deschis: "Ne întoarcem în Franţa, la cerşit".

Jurnaliştii catalani de la El Periodico de Catalunya nu s-au mulţumit cu imaginea ţiganilor din cartierul bucureştean Ferentari, ci au realizat un reportaj şi în localitatea ialomiţeană Bărbuleşti. Aici au încercat să dea de urma unor ţigani expulzaţi din Franţa.

Citeşte şi:
Ţiganii din Ferentari se plâng presei spaniolei: "Românii ne discriminează"

"Abia au trecut câteva zile de când Nicuşor a venit, cu maşina, în satul său natal, întorcându-se din Nisa. "Asta cu 300 de euro, a lui Sarkozy, e o tâmpenie. Am preferat să vin eu, pe cont propriu", spune acesta, într-o franceză mai mult decât acceptabilă.

Ţiganii din Bărbuleşti o duc mai bine ca cei din Ferentari

"Mi-au zis că celor care au primit banii şi au luat avionul spre România le-au implantat un cip sub piele, pentru a-i detecta când vor să treacă iar frontiera", mai spune Nicuşor, care, ca alţi tineri din satul său, aşteaptă ca lucrurile "să se calmeze puţin" pentru a-şi face iar bagajele. "Ne întoarcem înapoi în Franţa", susţin ei.

Citeşte pe adevarul.es ce spun pastorul din Bărbuleşti şi primarul localităţii despre expulzările din Franţa

De 27 de ani, cu tenul închis la culoare şi tatăl a doi copii, Nicuşor trăieşte în Bărbuleşti, un sat de 7.300 de locuitori - toţi ţigani - situat la 60 de kilometri de capitală. Din cei 2.000 de locuitori emigraţi în Vestul Europei, 500 sunt în Spania.

Vezi reportajul VIDEO al jurnaliştilor spanioli din Bărbuleşti

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite