Se schimbă bacalaureatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se schimbă bacalaureatul
Se schimbă bacalaureatul

Abolvenţii claselor a XII-a din anul şcolar 2009-2010 vor da bacalaureatul la trei probe scrise. Potrivit Ordonanţei de Guvern, adoptată în şedinţa de miercuri a Executivului, elevii vor susţine obligatoriu o probă scrisă la limba şi literatura română.

A doua probă de examen va fi, la alegere, dintre matematică şi istorie, în funcţie de specializare. Ultima probă a bacalaureatului va fi tot la alegere, în conformitate cu profilul şi specializarea studiate.

Pentru aceasta, elevii pot opta pentru una dintre disciplinele: fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, filosofie, logică şi argumentare, economie, psihologie şi sociologie.

Cei care au studiat în limbile minorităţile naţionale vor mai susţine o probă la limba maternă. În plus, pe tot parcursul clasei a XII-a, elevii vor fi evaluaţi în privinţa competenţelor lingvistice la limba română, la o limbă străină de circulaţie internaţională şi la informatică.

Elevii vor fi consideraţi promovaţi dacă vor trece toate examenele din timpul ultimei clase de liceu, dacă au promovat probele scrise cu cel puţin nota 5 şi dacă media aritmetică a mediilor de la probele scrise va fi de cel puţin 6.

Media obţinută la bacalaureat va fi media aritmetică a notelor obţinute la probele scrise. În anul şcolar 2009-2010 vor fi 175.000 de elevi de clasa a Xll-a. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite