Recuperarea banilor din concedii medicale, o poveşte fără sfârşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul de familie va elibera concedii medicale pentru incapacitate temporara de munca pentru maxim 10 zile
Medicul de familie va elibera concedii medicale pentru incapacitate temporara de munca pentru maxim 10 zile

Legea spune ca angajatorii isi pot recupera de la Casa de Sanatate sumele platite pentru concediile medicale ale angajatilor, insa niciunde in textul actului normativ nu se precizeaza in cat timp se face aceasta restituire.

Astfel, in practica, exista in situatii in care angajatorii nu si-au primit sumele restante de la Casa de Sanatate nici dupa mai bine de un an si jumatate. Mai mult, angajatorii se confrunta cu probleme si in ceea ce priveste declararea si raportarea concediilor catre CNAS.

Ce trebuie sa stii despre eliberarea si declararea unui concediu medical?

Medicul de familie va elibera concedii medicale pentru incapacitate temporara de munca pentru maxim 10 zile. Concediul medical se elibereaza lunar, in cazul in care imbolnavirea se intinde pe fractiuni de luni diferite.

Asiguratii au obligatia de a instiinta angajatorul in termen de 24 de ore de la obtinerea concediului medical cu urmatoarele elemente: datele de identificare, numele medicului, unitatea medicala etc. Totodata, asiguratii au obligatia sa completeze si sa depuna la medic o declaratie pe propria raspundere privind instiintarea angajatorului in 24 ore si adresa de resedinta pe perioada concediului medical.

Citeşte pe AVOCATNET.RO sfaturile privind declararea concediului medical şi află ce se întâmplă daca angajatul şi-a luat liber pe motive de sănătate neîntemeiate

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite