Se apropie Gala celor cu dizabilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlăduţ Stamate, câştigătorul de anul trecut al Galei, împreună cu mama sa, Dorina, şi cu sora lui mai mică, Teodora
Vlăduţ Stamate, câştigătorul de anul trecut al Galei, împreună cu mama sa, Dorina, şi cu sora lui mai mică, Teodora

Mai sunt trei zile de înscriere pentru cei care vor să câştige un premiu la Gala persoanelor cu dizabilităţi, competiţia destinată celor care îşi înving handicapul.

Competiţia organizată de ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei şi Fundaţia Motivation România are cinci categorii de premiere, de la cea destinată persoanelor care şi-au depăşit dizabilitatea până la cei care le creează condiţii pentru educaţie sau îi angajează .

Ediţia de anul acesta a Galei pune accentul pe educaţia şi accesul la şcoală al persoanelor cu dizabilităţi şi va acorda cinci premii: „Oameni cu desăvârşire”, dedicată celor cu dizabilităţi care au avut împliniri în context educativ, „Angajatorii abilităţii”, pentru patroni, „Promovează abilitatea”, dedicată ziariştilor, „Porţi deschise”, pentru instituţiile şi companiile care au înţeles ce înseamnă accesibilizarea sediilor şi „Şcoala tututor abilităţilor”, pentru a premia eforturile unităţilor de învăţământ.

Înscrierile pentru toate cele cinci categorii se pot face pe www.incluziune.org, până pe 10 noiembrie. Jurizarea are loc după data de 10 noiembrie. Publicul poate vota, în perioada 10 noiembrie – 25 noiembrie, pentru categoria “Oameni cu desăvârşire”. Candidatul cu cel mai mare număr de voturi va câştiga premiul de popularitate şi va fi invitat să participe la Gală, alături de câştigătorii desemnaţi de juriu. Anul trecut, această categorie a fost câştigată de Vlăduţ Stamate, elevul de 13 ani care se pregăteşte din fotoliul rulant pentru o carieră de medic homeopat şi care a încheiat clasa a 5-a cu media 9,89.

Ediţia din 2011 a Galei are loc sub patronajul Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, iar coproducătorul evenimentului este TVR1. Evenimentul va fi difuzat de postul public de televiziune în data de 3 decembrie 2011, la ora 15.00 şi este prezentat de Cătălin Ştefănescu, realizatorul emisiunii Garantat 100%.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite