Amenzi de pânã la 5.000 de lei pentru părinţii elevilor chiulangii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mãsuri noi pentru asigurarea frecvenţei şcolare a elevului
Mãsuri noi pentru asigurarea frecvenţei şcolare a elevului

Potrivit proiectului noii Legi a Educatiei, se prevede amendã între 500 şi 5.000 de lei sau muncã echivalentã în folosul comunitãţii pentru pãrinţii elevilor care lipsesc de la şcoală.

Pãrintele sau tutorele legal este obligat sã ia mãsuri pentru asigurarea frecvenţei şcolare a elevului, în caz contrar el riscând sã fie sanctionat.

Obligaţia este valabilã pe durata învãţãmântului obligatoriu. Nerespectarea acestei prevederi din culpa pãrintelui sau a tutorelui legal instituit reprezintã contravenţie, amenzile sau munca în folosul comunitãţii urmând sã fie aplicate de primarie, la sesizarea directorului unitãţii de învãţãmânt. Banii astfel obţinuţi vor putea fi utilizaţi exclusiv în folosul învãţãmântului preuniversitar, informeazã Ziare.com.

Pãrintele sau tutorele legal va trebui sã ia mãsuri pentru prezenţa copilului la şcoalã în baza unui contract educaţional, încheiat cu unitatea de învãţãmânt în momentul înmatriculãrii antepreşcolarilor, respectiv preşcolarilor sau elevilor. Contractul educaţional-tip, în care sunt înscrise obligaţiile reciproce ale pãrţilor, este aprobat prin ordin de ministru şi este particularizat, la nivelul fiecãrei unitãţi de învãţãmânt, prin decizia consiliului de administraţie, potrivit aceluiaşi proiect de act normativ.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite