Cum amenajezi camera de cămin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum amenajezi camera de cămin
Cum amenajezi camera de cămin

Deoarece camerele de cămin nu sunt mai mari de 12 metri pătraţi, în ele nu încape decât strictul necesar Valentin şi Alin, doi studenţi la Politehnica bucureşteană, povestesc ce

Deoarece camerele de cămin nu sunt mai mari de 12 metri pătraţi, în ele nu încape decât strictul necesar

Valentin şi Alin, doi studenţi la Politehnica bucureşteană, povestesc ce soluţii au găsit ei pentru a compensa lipsa de spaţiu din camera în care locuiesc.

În căminul P22 din Complexul Studenţesc Regie din Bucureşti locuiesc doi studenţi fericiţi şi norocoşi. Fericiţi pentru că au reuşit să facă din camera lor de cămin un spaţiu foarte confortabil şi norocoşi pentru că soarta le-a rezervat un loc într-un cămin renovat recent.

"Când ne-am mutat noi aici am găsit în mijlocul camerei o grămadă de moloz. Era o mizerie înfiorătoare. Am curăţat totul în câteva zile, am spălat şi am încercat să o aranjăm, astfel încât să putem crea un spaţiu plăcut, ţinând cont că ne petrecem destul de mult timp aici", ne-a spus Valentin.

Curăţenia face camera mai mare

Deşi camera are numai 12 metri pătraţi, cei doi au încercat să o amenajeze, astfel încât să pară cât mai spaţioasă. ,,Nu am investit foarte mult şi asta pentru că ştiam că urmează să ne mutăm anul următor, întrucât terminăm facultatea. Am încercat totuşi să transformăm camera şi să o menţinem curată", a adăugat Valentin.
Mobilierul camerei include două şifoniere unite, două paturi supraetajate şi o măsuţă, toate noi, proprietatea căminului.

Pentru a-l completa, studenţii şi-au adus de-acasă, un frigider, un cuptor cu microunde, un raft şi un calculator cu tv tunner pe care l-au fixat în perete. Un set de draperii maron, o mochetă asortată şi o veioză au transformat camera într-un spaţiu luminos şi plăcut pentru învăţat.

"Am încercat să nu umplem inutil spaţiul. Nu e loc decât pentru obiectele de bază", spun băieţii. În ciuda faptului că ar prefera o cameră ceva mai mare, cei doi sunt mulţumiţi de ce au, mai ales că şi preţul este unul scăzut.

Pentru a crea senzaţia de spaţiu, pereţii trebuie să fie coloraţi în alb, galben sau portocaliu-deschis
Alexandra Stoica, designer de interior

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite