Premieră: patru români atacă un perete muntos în Madagascar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta, Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă a organizat prima expediţie a unor români în Madagascar.

 În perioada 22 noiembrie - 21 decembrie, patru alpinişti români vor parcurge trasee din masivele muntoase ale insulei Madagascar, pe coasta estică a Africii, dar şi efectuarea unei premiere.

Temerarii români vor escalada în stil "Big Wall cu o singură intrare în perete". Acţiunea din Madagascar are ca scop principal escaladarea unor pereţi muntoşi aproape verticali cu sau fără cordelină, pe parcursul a 12 zile.

Echipa este formată din Leslie Fucsko (instructor, ghid montan şi fost preşedinte al prestigiosei organizaţii Guide de Haute Montagne), Justin Ionescu (instructor), Cristian Negoiţă şi Vasile Dumitrică.

Am stat de vorbă cu unul dintre cei patru alpinişti, Vasile Dumitrică, care ne-a dat mai multe detalii legate de această expediţie. "Expediţia aceasta trebuia să aibă loc la sfârşitul anului 2009, dar am reuşit să rezolvăm toate detaliile mai devreme. Pentru că până acum ne-am confruntat cu rute clasice, relativ lejere, ne-am hotărât să încercăm să escaladăm pereţi mai mari şi stânci mai înalte. Aşa că am ales ca destinaţie insula Madagascar, locul potrivit pentru noi", a povestit alpinistul.

Românii trebuie să ajungă în Antananarivo (lcapitala insulei Madagascar) la 22 noembrie, unde vor staţiona timp de două zile pentru completarea proviziilor şi căutare de transport până la pereţi. Trebuie să parcurgă aproximativ 300 de kilometri până la CampCatta, destinaţie apropiată pereţilor.

"Mergem la risc"

"Nu prea ştiu ce ne aşteaptă acolo... Din România nu ştim pe nimeni care să fi ajuns prin Madagascar, aşa că mergem oarecum la risc."

Aflaţi pe adevarul.es ce înălţime au pereţii muntoşi pe care îi vor escalada românii

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite