Cele mai mari universităţi din Iaşi şi Cluj prelungesc admiterea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alte două universităţi din ţară au decis să mărească perioada de înscrieri în sesiunea de toamnă, după ce şi-au dat seama că aceasta se suprapune cu examenul de Bacalaureat.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ a hotărât să prelungescă perioada de admitere din luna septembrie cu încă o săptămână. Astfel, facultăţile celei mai mari universităţi din Iaşi vor organiza înscrierile între 6 şi 16 septembrie. Rezultatele vor fi anunţate în intervalul 17-18 septembrie. „Am luat această decizie pentru a le permite candidaţilor să obţină actele necesare înscrierii la facultate, în condiţiile în care rezultatele examenului de bacalaureat vor fi anunţate pe data de 9 septembrie“, arată conducerea universităţii printr-un comunicat de presă.

Iniţial, înscrierile erau programate între 6-11 septembrie, însă în urma sesizărilor privind suprapunerea sesiunii de admitere cu cea de Bacalaureat, reprezentanţii instituţiei au decis să prelungescă perioada de depunere a dosarelor.


Şi Universitatea „Babeş- Bolyai“ din Cluj-Napoca le-a mai acordat aproape o săptămână candidaţilor pentru a se înscrie la facultăţile instituţiei. Astfel, la Cluj, concurenţii îşi pot depune dosarele între 30 august şi 15 septembrie. Procesarea datelor, susţinerea probelor de admitere şi afişarea rezultatelor se vor face în perioada 15-20 septembrie, iar până pe 25 septembrie candidaţii declaraţi admişi au timp să-şi confirme locul.

Citeşte şi:


Universităţile vor prelungi perioada de înscrieri

Facultate pe gratis, caut studenţi

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite