FOTO Ziua diversităţii, la Şcoala Americană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copii, părinţi şi profesori de la Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti (AISB) au sărbătorit sâmbătă „International Day", un eveniment dedicat diversităţii culturale.

Ziua a început cu o paradă a steagurilor celor 48 de naţionalităţi reprezentate în şcoală. În cadrul evenimentului, fiecare comunitate şi-a amenajat câte un stand cu mâncare şi obiecte tradiţionale, a organizat tombole cu premii şi i-a atras pe elevi cu diverse jocuri. La intrarea în campus, copiii au achiziţionat paşapoarte şi au pornit într-o călătorie în jurul lumii. Pentru a obţine viza fiecărei ţări, aceştia au jucat jocurile propuse la fiecare stand.

România le-a propus „ŢOMAPAN", un joc de cultură generală. „Am vrut să vedem câţi dintre copiii străini ştiu oraşe din România", spune Cătălina Pieptea, organizatoarea standului românesc. Elevii, dar şi profesorii şi-au demonstrat calităţile artistice într-un „talent show", animând atmosfera prin cântece şi dansuri.

Vizitatorii au putut gusta delicatesele gătite chiar de părinţi în schimbul unor sume modice. Scopul festivalului, organizat în fiecare an de comunitatea de părinţi şi profesori, e de a strânge fonduri care sunt folosite pentru acordarea de burse copiilor români cu posibilităţi reduse.  La AISB învaţă copii de la grădiniţă până la liceu. Taxa de şcolarizare e între 13.000 şi 19.000 de euro. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite