Patru parlamentari propun: Ziua Sfântului Andrei să devină sărbătoare legală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
.
.

Patru parlamentari au depus la Senat o iniţiativă legislativă prin care solicită declararea zilei Sfântului Andrei, care se sărbătoreşte în 30 noiembrie, drept sărbătoare legală.

Conform iniţiativei, "se declară sărbătoare legală ziua de 30 noiembrie, Ziua Sfântului Andrei".

"Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune pot transmite aspecte de la manifestările organizate cu această ocazie", se mai arată în proiect.

În expunerea de motive, iniţiatorii menţionează că 30 noiembrie reprezintă pentru lumea creştină o dată de referinţă, când este sărbătorit Sfântul Andrei, cel care a creştinat poporul român.

Iniţiativa aparţine deputatului PDL Mircea Giurgiu, senatorului PNL Emilian Frâncu şi deputaţilor minorităţilor Popov Duşan şi Aledin Amet.

Senatorii au aprobat în luna noiembrie propunerea legislativă a deputatului PNL Diana Tuşa privind declararea zilei de 24 ianuarie ca zi de sărbătoare legală.

Potrivit proiectului, autorităţile administraţiei publice locale trebuie să organizeze sau să sprijine logistic şi material manifestările publice dedicate zilei de 24 ianuarie, iar televiziunea şi radioul public să reflecte în programele lor aceste manifestări. Iniţiativa este în aşteptare la Camera Deputaţilor, forul decizional.

România este una dintre ţările europene care are cele mai puţine zile libere legale – 11, iar în 2011 doar 5 dintre acestea sunt înscrise în caledar în intervalul luni - vineri. Vezi aici calendarul sărbătorilor legale pe 2011. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite