Zece ani de închisoare pentru Ioana Maria Vlas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto-Arhivă
Foto-Arhivă

Judecătorii Tribunalului Prahova au admis cererea de contopire a pedepselor din dosarele FNI şi FNA, formulată de avocaţii Ioanei Maria Vlas. Magistraţii au stabilit o pedeapsă cu închisoarea de zece ani. În prezent Ioana Maria Vlas este închisă la Penitenciarul de Femei de la Târgşor.

Cererea de contopire a pedepselor a fost depusă de avocaţii Ioanei Maria Vlas în luna martie 2010, dar la primul termen s-a stabilit judecarea cererii în data de 13 aprilie, sentinţa rămânând în pronunţare. Judecătorii au avut nevoie de o săptămână pentru a studia probele şi a admite cererea de contopire a pedepselor, depusă de avocaţii acesteia, transmite Agerpres.

Ioanei Maria Vlas a fost condamnata zece ani în dosarul FNI şi la opt ani în cel FNA. Judecătorii au mai stabilit că, pentru cinci ani, Ioana Mria Vlas nu are voie să ocupe funcţii publice sau să exercite o profesie de natura celei de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

În dosarul FNA, Ioana Maria Vlas este acuzată că ar fi indus şi menţinut în eroare, în perioadele 1 aprilie - 1 decembrie 1999 şi, respectiv, 1 martie - 20 aprilie 2000, peste 13.000 de investitori, cărora le-ar fi creat un prejudiciu de peste 25 de miliarde de lei (vechi). Ioana Maria Vlas a fost preşedinte al SOV Invest, firmă de investiţii care a administrat FNI. Sub preşedinţia ei, FNI a dat faliment în anul 1999. Vlas a fugit din ţară şi a fost dată în urmărire generală în cazul FNI, dar s-a predat autorităţilor române în luna martie 2003.

În octombrie 2005 a fost condamnată la 20 de ani de închisoare în cazul FNI, dar a fost eliberată în aprilie 2008. Pe data de patru iunie 2009, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a condamnat-o pe Ioana Maria Vlas la 10 ani de închisoare în dosarul FNI.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite