Weekend de cinci stele în Delta Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii preferă să se plimbe cu barca pe canalele Dunării
Turiştii preferă să se plimbe cu barca pe canalele Dunării

SEJUR Printre puţinele locuri în care poţi scăpa de aglomeraţie se numără Delta Dunării. Aici, te poţi deconecta de la tot ce înseamnă rutină, iar preţurile sunt accesibile.

Delta Dunării este lider în topul destinaţiilor turistice din România, cu cea mai mare creştere a numărului de turişti străini în anul 2011, potrivit datelor Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Turism.

Statistic, numărul vizitatorilor din afara graniţelor s-a majorat cu 62%, însă hotelierii susţin că nu resimt foarte mult acest lucru. Dacă weekendurile sunt supraaglomerate, perioada din timpul săptămânii face ca gradul de ocupare al unităţilor de cazare să scadă semnificativ. Totuşi, agenţii economici încearcă să-i atragă pe turişti cu oferte care să le satisfacă toate capriciile, la preţuri cât mai mici.

Experinţă unică

Atât turiştii, cât şi specialiştii în domeniu proclamă zona Deltei Dunării ca fiind unică, iar experienţele celor care petrec timpul în acest cadru nu pot fi decât de neuitat, spun aceştia. Astfel, România oferă celor interesaţi de la unităţi de cazare modeste, care nu includ foarte multe servicii, însă sunt foarte ieftine, până la complexe cu servicii de top.

Frumuseţile Deltei

Click pe poze pentru a vedea FOTOGALERIA

Turiştii care vor să guste din frumuseţile Deltei se pot caza cu doar câţiva zeci de lei la hoteluri de câteva stele sau la pensiuni mai modeste şi-şi pot organiza timpul cum vor. Pentru distracţiile suplimentare trebuie să plătească separat. Cei mai comozi pot să se răsfeţe în hoteluri de lux. În Deltă, există o singură unitate de cazare de cinci stele, Delta Nature Resort. Locaţia este recunoscută la nivel mondial ca fiind una dintre primele zece locaţii eco din lume, potrivit clasamentului The Observer - „The Escape Guide 2006".

„Am avut două filmări acolo şi pe lângă cadrele senzaţionale pe care le-am filmat, locaţia este cu adevărat fabuloasă. Este locul perfect pentru un apus de soare romantic sau pentru un mic dejun luat mult mai devreme la răsărit de soare, pe terasă. În plus, Delta îţi oferă foarte multe posibilităţi de petrecere a timpului. Nimic nu poate fi mai relaxant decât o plimbare pe canale, printre lebede. Cadrul este fascinant şi dacă vrei să pescuieşti printre nuferi", a declarat Cătălin Botezatu.

Răsfăţul culinar şi plimbări de pomină
Fără îndoială, zona Deltei Dunării este recunoscută pentru specificul culinar, iar preparatele din peşte fac deliciul oricărui vizitator. Multitudinea felurilor preparate şi izul de usturoi fac turiştii să uite de orice cură de slăbire.

Aproape orice complex din Delta Dunării oferă turiştilor posibilitatea de a se plimba pe canalele Dunării. Posibilitățile de agrement din zonă sunt numeroase. Printre acestea se numără călătoriile cu barca, prin labirint de canale și lacuri, călătorii cu bărci de viteză prin lagunele Deltei, pescuit sportiv.

Pentru cei cu dare de mână există posibilitatea unui tur al Deltei cu elicopterul. Preţurile variază de la câţiva zeci de euro până la câteva sute.

Turiştii nu iau cu asalt Delta

Deşi Delta Dunării este este cea mai mare şi cea mai bine conservată dintre deltele europene, unităţile de cazare au probleme în ceea ce priveşte numărul celor care le trec pragul în cursul săptămânii.

„Gradul de ocupare este de 100% în weekend, însă per total nu arată aşa de bine. Avem ocupate aproape 30% din vile. În aceste condiţii, noi încercăm să atragem turiştii în mai multe feluri: cu excursii pe lacul Somova, în Delta dunării, la podgorii şi mănăstiri locale", a declarat pentru „Adevărul" Maria Apolon, manager de relaţii publice la Delta Nature Resort.

Luxul şi serviciile de calitate nu lipsesc din Delta Dunării, însă turiştii străini nu „gustă" din aceste plăceri. „Turiştii din afară nu prea ne-au trecut pragul, însă eu dau vina pe recesiune, care a tăiat elanul oamenilor pentru vacanţe", a spus Dinesh Dhamija, proprietar Delta Nature Resort.

Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Saon

Mănăstirea Saon se află la o distanţă de 11 kilometri de Tulcea. Aceasta a luat fiinţă sub stăpânirea otomană în anul 1846. După aproape 100 de ani a fost transformată în mănăstire de maici, iar acum este un loc inedit pentru turiştii care vor să trăiască o experienţă specială într-o locaţie divină.

Alături de mănăstire, obştea s-a îngrijit şi de creşterea păunilor, care impresionează prin penajul foarte colorat şi bogat.

Ce impresionează cu adevărat aici este icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni. Pe lângă lucrurile uimitoare care s-au întâmplat datorită acestei icoane, se pare că miracolul apare şi în poze. Mai mulţi turişti, care au fotografiat pictura, au avut parte de imagini uluitoare. O lumină ciudată apare la picioarele lui Iisus Hristos.

Maicile lasă oamenii să se convingă singuri de puterea icoanei, preferând să nu comenteze minunile la care au luat parte.

Cât costă o noapte de cazare

Nu preţurile sunt cele care-i ţin pe oameni departe de Delta Dunării. Există case de vacanţe sau pensiuni care oferă servicii de cazare la preţuri rezonabile.

Iată o listă de preţuri:

- Somova, Delta Nature Resort, 5*, vilă, mic dejun, fitness, piscină, 35 de euro.

- Hotel plutitor, Sunrise Hotel, 4*, Cameră dublă, mic dejun, fitness, piscină 35 de euro.

- Tulcea, Hotel Delta, 3*, apartament, mic dejun, 55 de euro.

- Sulina, Casa de vacanţă Topaz, 2*, cazare, 27 de euro.

- Sulina, Casa de vacanţă Laur, Cameră dublă, baie pe hol , 15 euro.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite