Vremea se răceşte din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De astăzi ne vor sâcâi ploile
De astăzi ne vor sâcâi ploile

Bucuria zilei însorite de ieri a fost de scurtă durată, pentru că de mâine meteorologii prognozează o nouă răcire a vremii. Astfel, maximele vor coborî până la intervalul 9-17 grade Celsius, iar minimele vor ajunge chiar şi până la -3 grade Celsius.

Va ploua local în afara arcului carpatic. Vântul va sufla mai tare, iar la munte va fi lapoviţă şi va ninge. În Capitală vor fi cel mult 14-15 grade Celsius, temperatură mai scăzută decât cea normală în această perioadă. Vineri, vremea va continua să se răcească. Va ploua slab în est, iar la munte vor continua lapoviţele şi ninsorile. În ţară nu vor fi mai mult de 17 grade Celsius, iar minimele se vor situa între -5 şi +6 grade Celsius. Sâmbătă apare bruma şi va ploua cu totul izolat în est. Ploile se vor rări în vestul ţării, unde soarele se va ivi, timid, printre nori. Maximele vor coborî şi mai mult, până la 14 grade Celsius, iar minimele vor fi între -5 şi +5 grade Celsius.

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal, pentru evitarea îmbolnăvirilor. Măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite