După temperaturi de primăvară în weekend ne aşteaptă vânt puternic şi viscol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea însorită din cursul săptămânii se strică în week-end, când vor exista intensificări ale vântului în toată ţara, încă de vineri noapte, până sâmbătă la orele 22.

Ziua de sâmbătă este marcată de intensificări ale vântului în toata ţara. Potrivit meteorologului Oana Păduraru, vântul va depăşi, la rafală, viteza de 70-80 km/h, iar la munte va atinge şi viteze de 120 km/h. Sâmbătă seară însă, vântul îşi va domoli intensitatea, urmând ca de duminică să revenim la condiţii meteorologice obişnuite.

Deşi vor există şi ninsori slabe în Maramureş, N-E Transilvaniei şi în N. Moldovei, acestea nu vor fi decât de scurtă durată şi vor fi însoţite de vânt.

În sudul ţării precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă. Deşi vântul îşi va intensifica viteza, temperaturile nu vor varia foarte mult în comparaţia cu cele din cursul săptămânii, dar vom avea senzaţia că este mai frig, ne-a explicat Oana Păduraru. Prin urmare, temperaturile se vor încadra între minus un grad în nordul ţării şi 13-14 grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei.

În Bucureşti se vor înregistra 12 grade Celsius şi vor exista intensificări ale vântului.

Duminică precipitaţiile vor fi restrânse doar la zona Moldovei şi a Carpaţilor Orientali, unde se vor înregistra şi ninsori slabe.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite