Vreme de plajă în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Temperaturile vor creşte către sfărşitul săptămânii
Temperaturile vor creşte către sfărşitul săptămânii

Vremea instabilă se va menţine şi astăzi, chiar dacă fenomenele meteo nu vor avea aceeaşi intensitate ca în ultimele zile. Pentru astăzi, prognoza indică temperaturi în urcare uşoară, maximele fiind de 19 grade Celsius în depresiunile din Transilvania şi de peste 29 de grade în Oltenia.

Ploile vor continua, dar cantităţile de apă vor fi mai mici decât cele din ultimele zile, şi doar pe alocuri va fi vorba de ploi torenţiale - Moldova, Dobrogea, Muntenia şi parţial în Oltenia şi Transilvania, mai ales în partea a doua a zilei. Suprafaţa afectată de instabilitate se restrânge - va ploua în centrul, în sudul şi în estul ţării, iar în nord-est va bate vânt puternic. În Bucureşti, aşa cum ne-am obişnuit în ultimul timp, vor fi averse în cursul după- amiezii, cu tunete şi fulgere şi intensificări de vânt. Temperatura se va menţine la cel mult 25 de grade Celsius.

Iulie şi august cu ploi puţine

De mâine, vremea începe să se îndrepte, cerul se limpezeşte în cea mai mare parte a ţării. Regiunile din nord şi nord-vest vor fi primele care vor scăpa de ploi. Aversele vor fi trecătoare, în restul ţării, vântul mai bate doar în Muntenia, Oltenia şi în zona de munte. În Capitală va ploua, dar norii se vor risipi în a doua parte a zilei.

De joi, ploile se opresc în toată ţara, iar temperaturile cresc uşor, urmând ca în weekend să se ajungă la peste 30 de grade Celsius. Potrivit prognozei pe trei luni, vara aceasta vom avea caniculă, cea mai mare parte a intervalului. În a doua jumătate a lunii iunie (care este una dintre cele mai instabile perioade ale anului), precipitaţiile vor scădea şi vom avea zile caniculare.

Iulie va fi sărac în ploi, mai ales în sudul şi sud-estul ţării. Va fi o lună caniculară şi cu precipitaţii sub normalul perioadei. Temperaturile ridicate se vor menţine şi pe parcursul lunii august, conform ­prognozei, urmând să se înregistreze şi opt grade Celsius peste normalul perioadei. Pe parcursul întregii veri este posibil să se manifeste fenomene meteo deosebite, precum aversele puternice, dar chiar şi aşa, cantităţile de apă din următoarele două luni vor fi sub medie, conform prognozei.

30 de grade Celsius e temperatura prognozată pentru sfârşitul săptămânii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite