Vrancea a cerut acordul Ministerului de Interne pentru declararea stării de alertă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zăpadă cât vezi cu ochii
Zăpadă cât vezi cu ochii

Şeful CJ Vrancea, Marian Oprişan, care este şi vicepreşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a cerut acordul Ministerului de Interne pentru declararea stării de alertă.

Mihai Capră, secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, a spus că se va discuta amănunţit cu Oprişan peste câteva ore, la videoconferinţa cu MAI, dar a explicat că starea de alertă nu schimbă foarte multe lucruri.

Meteorologii au prelungit avertizarea cod portocaliu de ninsori abundente până marţi la ora 14.00 şi au extins-o pentru jumătatea sudică a ţării, potrivit informării postate pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Astfel, de luni, ora 12.00 până marţi, ora 2.00, codul portocaliu de ninsori abundente va fi valabil pentru toate judeţele din jumătatea sudică a ţării şi pentru Dobrogea.

Vor fi afectate municipiul Bucureşti şi judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Galaţi, Brăila, Constanţa, Tulcea.

Aici va ninge abundent, iar vantul va sufla cu rafale de până la 55 kilometri pe oră, stratul nou de zăpadă depăşind 30 - 50 de centimetri.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite