Judeţ cu judeţ: Voluntarii de la Crucea Roşie din Slatina distribuie, astăzi, medicamente gratuite pensionarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judeţ cu judeţ: Voluntarii de la Crucea Roşie din Slatina distribuie, astăzi, medicamente gratuite pensionarilor
Judeţ cu judeţ: Voluntarii de la Crucea Roşie din Slatina distribuie, astăzi, medicamente gratuite pensionarilor

Oficiali de la 10 firme din Cehia au avut, ieri, la Oradea, întâlniri cu reprezentanţi de la 15 societăţi din judeţul Bihor, cu prilejul Zilei Întreprinzătorului Ceh. Consiliul Local al municipiului Brăila a aprobat scumpirea, de la 1 noiembrie, cu 20% a biletelor de călătorie pe mijloacele de transport în comun. Autorităţile din Sfântu Gheorghe, Covasna, vor repartiza, începând de azi, 60 de locuinţe sociale. Voluntarii de la C

ALBA. Consiliul Local Alba Iulia a aprobat, marţi, achiziţionarea unei teren de 408 metri pătraţi în schimbul sumei de 92.000 de euro, pe care va construi o parcare supraterană de aproximativ 300 de locuri.

ARAD. Poliţiştii de frontieră de la Vărşand au găsit, marţi seară, cu ajutorul unui câine care detectează tutunul, 1.500 de pachete cu ţigări de contrabandă ascunse într-un TIR care ieşea din ţară. Autovehiculul era condus de un cetăţean german.

ARGEŞ. Autorităţile judeţene şi locale organizează astăzi, de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, un spectacol de folclor dedicat pensionarilor. Concertul va avea loc, de la ora 15.00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Piteşti.

BACĂU. Garda Financiară a dat, în luna septembrie, amenzi de peste 300.000 de lei şi a confiscat mărfuri în valoare de peste 2,7 milioane de lei. Majoritatea firmelor sancţionate au relaţii comerciale în ţări din Uniunea Europeană.

BIHOR. Oficiali de la 10 firme din Cehia au avut, ieri, la Oradea, întâlniri cu reprezentanţi de la 15 societăţi din judeţ, cu prilejul Zilei Întreprinzătorului Ceh. Un important producător de incubatoare pentru ferme agricole a anunţat că vrea să-şi deschidă un punct de lucru la Salonta.

BISTRIŢA-NĂSĂUD
. Mai mulţi voluntari, printre care şi copii, au curăţat, ieri, malul stâng al râului Bistriţa, între Podul Jelnei şi Podul Budacului din reşedinţa de judeţ. Acţiunea a fost derulată în cadrul campaniei „Ofensiva verde“.

BOTOŞANI
. Primăria Botoşani va construi, în 2010, o parcare subterană în zona Pieţii Centrale. Investiţia face parte dintr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de 16 milioane de euro care cuprinde şi modernizarea parcurilor.

BRAŞOV. Judecătorii au decis, ieri, menţinerea măsurii de arestare preventivă pentru Mihai Cătălin Szasz (21 de ani). Tânărul este judecat pentru uciderea lui George Ionuţ Nicolae, care a omorât două tinere.

BRĂILA. Consiliul Local al municipiului Brăila a aprobat scumpirea, de la 1 noiembrie, cu 20% a biletelor de călătorie pe mijloacele de transport, preţul urmând să fie de 1,2 lei. Tariful abonamentului lunar va creşte de la 36 la 48 de lei.

BUZĂU. În comuna Brădeanu va începe duminică, de la ora 12.00, cea de-a doua ediţie a sărbătorii câmpeneşti „Festivalul crizantemelor“. Vor cânta Costel Geambaşu şi formaţia sa Odeon, Margareta Clipa, formaţia Nemuritorii şi alţii.

CARAŞ-SEVERIN. Din fondurile adunate de părinţi, care s-au constituit într-o asociaţie pentru a putea strânge cei 9.000 de lei necesari, s-a construit un nou spaţiu de joacă la Grădiniţa nr. 5 din municipiul Reşiţa, care a fost inaugurat ieri.

CĂLĂRAŞI
. Inspectoratul Teritorial al Muncii a primit, de la Ministerul Muncii, 2,7 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de amenajare a noului sediu, care va deveni funcţional în 2010.

CLUJ. A doua ediţie a târgului de produse tradiţionale „Întâlniri ale Patrimoniului Alimentar“ se va defăşura între 8 şi 11 octombrie, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.

CONSTANŢ
A. Consilierii locali au aprobat, ieri, ridicarea plafonului de la 700 la 800 de lei pentru acordarea pachetelor pentru vârstnici. Lunar, 47.000 de pensionari vor primi un pui, un litru de ulei şi câte un kilogram de făină şi orez.

COVASNA. Autorităţile din Sfântu Gheorghe vor repartiza, începând de azi, 60 de locuinţe sociale. Apartamentele au fost amenajate într-un bloc reabilitat de municipalitate cu suma de 1,5 milioane de lei.

DÂMBOVIŢA. Astăzi, de la ora 10.00, Teatrul pentru copii şi tineret „Mihai Popescu“ din Târgovişte îşi deschide stagiunea cu o premieră, piesa „1,2,3... Circ”, în regia lui Radu Dinulescu.

DOLJ. Ieri au început lucrările de reabilitare şi modernizare a Parcului Tineretului, fostul Parc Lunca Jiului, din municipiul Craiova. Investiţia autorităţilor locale este de 10 milioane de euro, data limită a încheierii lucrărilor fiind 24 octombrie.

GALAŢI. Teatrul Dramatic „Fani Tardini“ din Galaţi va găzdui, de sâmbătă, cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Naţional de Comedie, care se va încheia la 8 octombrie.

GIURGIU. În municipiul Giurgiu, anul viitor vor fi construite, din fonduri de la bugetul local, 44 de apartamente sociale. Pentru construcţia blocului a fost prevăzută folosirea de materiale şi tehnologii care să ducă la un consum redus de energie.

GORJ. Duminică în pieţele din municipiul Târgu-Jiu va fi organizată Ziua Recoltei, în care, printre altele, va fi premiat vânzătorul care are cel mai frumos stand va fi premiat. Va avea loc şi un spectacol oferit de Ansamblul Artistic „Maria Lătăreţu“.

HARGHITA. Inspectoratul de Poliţie Judeţean intenţionează să închirieze garsoniere şi apartamente cu două camere pentru poliţiştii care nu dispun de o locuinţă proprie. Ofertele se depun la sediul din Miercurea Ciuc până la 9 octombrie.

HUNEDOARA. Autorităţile locale din comuna Romos au obţinut un proiect cu finanţare nerambursabilă de 2,5 milioane de euro pentru construirea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare în satele Romos şi Romoşel. Lucrările au început ieri şi vor dura nouă luni.

IALOMIŢA. În urma rectificării bugetului judeţului, 19 primării vor primi fonduri în valoare totală de aproximativ 700.000 de lei. Primăriile solicitaseră fonduri de peste nouă milioane de lei pentru contiuarea sau demararea unor proiecte.

IAŞI. Primăria Iaşi a primit avizul pentru Planul de Dezvoltare prin care pot fi derulate proiecte de 131 de milioane de euro, dintre care 114 milioane de euro sunt nerambursabili. Municipalitatea poate depune, din această lună, proiecte de infrastructură.

ILFOV. Agenţi din cadrul  Poliţiei Chitila au depistat, marţi, trei tineri, dintre care două femei, care transportau cu o autoutilitară 10.000 cartuşe cu alice şi o puşcă de tir cu alice pentru care nu deţineau documente legale. Toţi trei sunt cercetaţi de poliţie.

MARAMUREŞ. În comuna Groşii Ţibleşului va fi implementat un proiect care are ca scop înfiinţarea „Satului străbunilor“. Proiectul, iniţiat de Asociaţia „Dacii Liberi“ din Cluj-Napoca, este finanţat cu două milioane de euro din fonduri europene.

MEHEDINŢI. Astăzi, 20 de farmacii oferă pensionarilor medicamente în valoare de peste 16.000 de lei, în cadrul unei campanii a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

MUREŞ. Consilierii judeţeni au aprobat, ieri, derularea unor investiţii de peste 200 de milioane de euro la Aeroportul „Transilvania“ din municipiul Târgu-Mureş. Primul obiectiv va fi implementarea unui sistem integrat de supraveghere video.

NEAMŢ. Inspectorii sanitari încep, de astăzi, acţiuni de control în unităţile de învăţământ din judeţ, verificând modul în care sunt organizate în şcoli comitelele de gripă.

OLT. Voluntarii de la Crucea Roşie din Slatina distribuie, astăzi, medicamente gratuite pensionarilor. Aceştia trebuie să se prezinte între orele 8.00 şi 14.00 la sediul instituţiei cu reţeta, copie după actul de identitate şi cuponul de pensie.

PRAHOVA. În incinta Parcului Industrial Ploieşti a fost inaugurată, ieri, societatea comercială Cameron, investiţie americană de 80 de milioane de euro, care oferă 300 de locuri muncă. Aici vor fi fabricate utilaje petroliere de suprafaţă, pentru pieţe de profil din Europa şi Africa, precum şi din Rusia şi zona Mării Mediterane.

SATU MARE. Muzeul Judeţean îi invită, astăzi, pe pensionarii din judeţ să viziteze gratuit galeriile instituţiei de cultură.

SĂLAJ. O staţie centrală de monitorizare a funcţiilor vitale, în valoare de aproape 60.000 de lei, achiziţionată cu sprijinul Michelin România, a fost dată în folosinţă la Spitalul de Urgenţă Zalău.

SIBIU. O clădire veche în care a funcţionat Serviciul Public de Asistenţă Socială din Agnita  a fost renovată şi a fost transformată, de ieri, în centru de asistenţă pentru persoanele vârstnice. Investiţia s-a ridicat la 250.000 de euro.

SUCEAVA. Asociaţia Română de Prietenie cu Republica Populară Chineză, filiala Suceava, vernisează astăzi, la ora 18.00, o expoziţie de pictură şi grafică de Ziua Naţională a Republicii Populare Chineze. Evenimentul are loc la Iulius Mall.

TELEORMAN. Consiliul Local al municipiului Alexandria a hotărât, marţi seară, înfiinţarea mai multor cabinete medicale în unităţi de învăţământ. La Grupul Şcolar Tehnic, Liceul „Constantin Noica“, Grupul Şcolar Agricol şi la Liceul „Alexandru I. Cuza“ vor funcţiona cabinete de medicină generală, iar la Liceul Pedagogic „Mircea Scarlat“ va fi înfiinţat un cabinet de stomatologie.

TIMIŞ. Consilierii locali din Timişoara au aprobat, marţi seară, proiectul de modernizare a Pieţei Iosefin. Proiectul, în valoare de cinci milioane de euro, este finanţat de la bugetul local.

TULCEA. Poliţiştii de frontieră tulceni au confiscat, în septembrie, peste 5,6 kilometri de plase monofilament şi aproape o tonă de peşte de diferite specii. Au fost întocmite 12 dosare penale.

VASLUI. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au confirmat prezenţa a două focare de hepatită de tip A în judeţ. La o grădinţă din municipiul Vaslui au fost confirmate trei cazuri, iar la o şcoală din localitatea Oprişiţa s-au îmbolnăvit tot trei elevi. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui sunt internaţi 27 de pacienţi cu acest diagnostic, dintre care 22 de copii.

VÂLCEA. În staţiunea Călimăneşti-Căciulata s-a deschis, aseară, a cincea ediţie a evenimentului „Bursa şi Forumul de Turism Balnear“, care se va încheia sâmbătă. Participă specialişti în turism din ţară şi din străinătate.

VRANCEA. La sfârşitul săptămânii va fi organizată „Ziua Recoltei“ în municipiul Focşani. Pentru acest eveniment, autorităţile locale au alocat suma de 10.000 de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite