Vladimir Putin preia şi conducerea Rusiei Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actualul lider de la Kremlin îşi sporeşte astfel influenţa pentru perioada când va fi premier

Preşedintele rus în exerciţiu Vladimir Putin a anun­ţat ieri că acceptă să preia conducerea for­maţiunii politice aflate la putere în ţară, Rusia Unită. Acest post-cheie îi va pregăti terenul pentru numirea sa în funcţia de premier după ce va părăsi Kremlinul, pe 7 mai.

„Accept cu gratitudine propunerea membrilor partidului şi a conducerii lui (…) Sunt pregătit să preiau această responsabilitate suplimentară şi să conduc Rusia Unită”, a declarat Vladimir Putin în cadrul congresului formaţiunii.

Pentru pregătirea numirii lui Putin, delegaţii la congres au votat un amendament la statutul Rusiei Unite pentru a permite alegerea în fruntea partidului a unei persoane care nu este membru al formaţiunii. Viitorul preşedinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, urmează să fie învestit oficial în funcţie la 7 mai şi, potrivit presei ruse, a doua zi, Vladimir Putin ar urma să fie numit prim-ministru, o situaţie fără precedent în istoria Rusiei postsovietice, care i-ar asigura fostului membru KGB în continuare un important rol în viaţa politică a ţării. Putin a confirmat din nou ieri intenţia sa de a deveni premier.

Şi Medvedev a fost rugat să devină membru

Preşedintele ales al Fede­raţiei Ruse, Dmitri Medvedev, a declarat că intrarea sa în rândurile formaţiunii aflate la putere, Rusia Unită, ar fi “prematură”.

El a subliniat că din Rusia Unită fac parte persoane care împărtăşesc aceleaşi idei cu ale sale, dar şi-a manifestat convingerea că, după alegerea sa ca şef al statului, ar fi corect să rămână în afara oricărei apartenenţe directe la un partid politic.

 Medvedev a apreciat însă drept “logic şi oportun” ca preşedintele în exerciţiu Vladimir Putin să accepte preluarea conducerii partidului. O astfel de decizie “va aduce formaţiunii o puternică forţă politică, pe care noi nu am avut-o până acum niciodată”, a mai declarat Medvedev.

Liderul de la Kremlin îi vinde arme lui Ghaddafi

Rusia a pregătit contracte de vânzări de armament în valoare de aproape trei miliarde de dolari pentru guvernul de la Tripoli, care ar putea fi semnate astăzi şi mâine, cu prilejul vizitei preşedintelui Vladimir Putin în Libia.

Potrivit presei ruse, care citează surse din cadrul Ministerului Apărării, contractele se referă la vânzarea de avioane de vânătoare Suhoi-35, de sisteme de apărare antiaeriană TOR-M2E, precum şi de alte muniţii şi echipamente militare.

Nu este exclus ca problema datoriei libiene, care datează din epoca sovietică şi se ridică la 3,5 miliarde de dolari, să fie soluţionată tot acum, a indicat o sursă din cadrul guvernului rus.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite