Vîntu: Ghiţă, un mic ticălos şantajabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Ovidiu Vîntu şi presupusul său complice Ion Ilie, zis Nelu Legiune, vor rămâne în arest încă 60 de zile. Tribunalul Bucureşti a decis ieri prelungirea mandatelor de arestare preventivă pe numele lui Vîntu şi al lui Nelu Legiune, acuzaţi de ameninţarea şi de şantajarea managerului general al Realitatea Media, Sebastian Ghiţă.

Sorin Ovidiu Vîntu a cerut în instanţă să fie judecat în libertate. Sorin Ovidiu Vîntu a susţinut că se află în arest, întrucât „s-a încercat preluarea ostilă a postului Realitatea TV, folosindu-se un mic ticălos şantajabil, iar toată strategia grupului din jurul lui Traian Băsescu s-a prăbuşit după vânzare postului". El este de părere că se credea că, dacă va fi arestat, va prelua postul Sebastian Ghiţă, dar s-a ignorat faptul că el se afla în negocieri cu un grup de israelieni pentru a vinde Realitatea Media. De asemenea, SOV a spus că, din luna ianuarie, el ar fi băgat milioane de euro în trustul Realitatea Media, întrucât Ghiţă nu ar mai fi avut bani.

Avocatul lui Vîntu, Marian Nazat, le-a spus judecătorilor că valoarea tranzacţiei privind vânzarea postului către Elan Schwartzenberg a fost de 150 de milioane de euro, astfel că un presupus şantaj pentru 150.000 de euro nu s-ar fi justificat. „Toată strategia pusă la cale de grupul din jurul lui Traian Băsescu s-a prăbuşit după vânzarea postului. Aceasta este surpriza pe care i-am pregătit-o lui Traian Băsescu", a punctat Vîntu, care a avut şi un mesaj pentru şeful statului: „Transmite-i lui Traian Băsescu că războiul nu e nici pe departe câştigat". 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite