Videanu: "E posibil ca actualul sistem de subvenţii pentru căldură să fie menţinut"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi preşedintele Traian Băsescu cerea, în mai, tăierea masivă a subevenţiilor pentru căldură, ministrul Economiei Traian Videanu a declarat, la Realitatea TV, că este posibil ca subvenţionarea căldurii să fie menţinută aşa cum este acum.

"În momentul de faţă nu se pune problema liberalizării preţului la gaze, dar e un proces care va trebui să se întâmple. Diferenţa e de la 170 de dolari la 200-220 cât este preţul în UE. Din punct de vedere al Ministerului Economiei, coşul de gaze va fi acelaşi ca anul trecut.

Nu comentez preţul gazului. Nu comentez preţul la căldură. Orice declaraţie publică a ministrului este monitorizat la Bruxelles. Sub aspectul subvenţiilor nu va fi o chestie diferită faţă de anul trecut. Nu va fi o explozie. Nu ştiu dacă vom reuşi să rezolvăm această problemă a focusării. Este în atenţia Guvernului să acordăm subvenţii. E posibil să se menţină actualul sistem, pentru că nu dorim să creăm o perturbare în piaţă cu un experiment”, a declarat Adriean Videanu, la Realitatea TV.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite