82 de cazuri noi de gripă porcină în ultimele 24 de ore. Vezi lista unităţilor şcolare unde s-au suspendat cursurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii a anunţat că în ultimele 24 de ore, în România, s-au înregistrat 82 de noi îmbolnăviri cu gripă porcină, bilanţul total ajungând la 1.335 de la debutul pandemiei până acum.

Cele mai multe cazuri noi au fost confirmate în Bucureşti şi Arad, câte 17 fiecare.12 cazuri de îmbolnăviri au fost depistate în judeţul Suceava, şapte în judeţul Bacău, câte cinci în Braşov, Dolj şi Harghita, patru în Buzău, trei în Vaslui, două noi îmbolnăviri la Cluj şi câte un caz în judeţele Olt, Maramureş, Giurgiu, Ilfov  şi Dâmboviţa.

În urma confirmării cazurilor de gripă A/H1N1 în colectivităţi şcolare în ultimele 24 de ore şi în funcţie de investigaţiile epidemiologice realizate s-a luat decizia suspendării pentru şapte zile a activităţii la Grădiniţa “Men’s Sana in Corpore Sano” din Bucureşti, Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” din Bacău şi Şcoala Generală nr. 1 din Suceava.

Află cum gestionează autorităţile din Iaşi cel mai mare focar de gripă porcină din ţară:


Ieri, Ministerul Sănătăţii confima 98 de cazuri noi de gripă A/H1N1 de vineri până sâmbătă, ceea ce înseamnă că, în ultimele două zile, România a înregistrat 180 de îmbolnăviri.

Comitetul de coordonare pentru supravegherea îmbolnăvirilor prin AH1N1 a recomandat, luni, limitarea călătoriilor în afara şi în interiorul României, precum şi a deplasărilor şcolare şi extraşcolare.

De asemenea, s-a decis ca Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş să recolteze probe doar de la persoanele care prezintă semne clare ale îmbolnăvirii cu AH1N1.

În nouă instituţii de învăţământ s-au suspendat cursurile

În nouă instituţii de învăţământ din ţară şi alte 4 din Capitală se suspendă activitatea doar în clasele unde s-au înregistrat cazuri de gripă nouă. Pentru alte trei grădiniţe şi şcoli s-a luat măsura suspendării activităţii întregilor unităţi.

Suspendarea activităţii în clase:

  • Arad – Liceul "Sabin Drăgoi", Şcoala Generală "Ion Creangă"
  • Bacău - Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", Colegiul Economic "Ion Ghica", Şcoala Generală nr. 16
  • Bucureşti – Liceul "Al. Ioan Cuza", Şcoala Centrală, Şcoala Generală nr. 56, Şcoala Generală nr. 99
  • Dolj – Liceul "Gh. Chiţu", Liceul "Henri Coandă"
  • Suceava – Colegiul "Ştefan cel Mare", Colegiul "Dimitrie Cantemir"


Suspendarea activităţii în şcoli şi grădiniţe:

  • Bucureşti – Grădiniţa "Mens Sana in Corpore Sano"
  • Bacău – Colegiul Tehnic "Anghel Saligny"
  • Suceava – Şcoala Generală nr. 1  
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite