Vasile Blaga: Poliţiştii care nu mă ascultă se vor restructura singuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Azi-mâine" nu va mai trebui să facă restructurări în Poliţie fiindcă cei care nu îl ascultă "se restructurează singuri", a declarat ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, vineri, la Bistriţa, în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România.

Întrebat de posibile disponibilizări în Poliţie şi câţi oameni ar putea pleca din sistem, Blaga a răspuns:

Nu există o normă de restructurare, dar, din păcate, azi-mâine nu va mai trebui să fac mari restucturări în Poliţie ca număr de oameni pentru că mulţi nu mă ascultă. Aproape în fiecare zi vedeţi, din păcate, colegi arestaţi pentru că mulţi dintre ei nu îşi fac treaba. Din păcate, ei se vor restructura singuri. Nu am stabilit norme pentru dat oameni afară, ci pentru a rămâne oameni înăuntru, potrivit Mediafax.

Citiţi şi:

A treia zi de proteste sindicale. Poliţiştii cer să discute cu Băsescu în Piaţa Victoriei. Botiş i-a invitat la discuţii

Ministrul Administraţiei şi Internelor a spus că România are astăzi 54.000 de poliţişti cărora li se alătură Poliţia Militară şi Jandarmenia, cu 30.000 de oameni.

Asta însemnă că avem 85.000 de oameni, fără a pune la socoteală Poliţia de Frontieră. Suntem mult peste media europeană.

Pe de altă parte, nici nu putem spune că mergem pe media europeană, deşi anul acesta, prin facilitatea Schengen, asigurăm fonduri pentru minister de peste 300 de milioane de euro, iar prin contractul pe care îl avem cu EADS pentru asigurarea frontierelor se investesc peste 150 de milioane de euro, totuşi nu suntem la nivelul poliţiilor de referinţă, germană sau austriacă. Dar, în acelaşi timp, nu ne putem permite să avem structuri paralele din punctul de vedere al logisticii, a explicat ministrul.

El a declarat că o să fie şi din acest punct de vedere disponibilizări, dar fără a fi afectată ordinea publică, ci dimpotrivă.

Acolo unde se spune că nu sunt poliţişti în ordine publică este clar că avem de-a face cu un management ineficient pentru că numai în anul acesta au intrat în Poliţie 3.000 de oameni. Este vorba de trei promoţii, cea de anul trecut, plus două de anul acesta. Desigur că avem suficienţi oameni. Depinde de noi să facem eficientă Poliţia, a spus Blaga.

Totodată, ministrul a declarat că rezultatele diferă de la un judeţ la altul, iar acolo unde sunt probleme MAI va lua măsuri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite