Variantele finale ale subiectelor de la examenele naţionale, postate pe site-ul ministerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii au la dispoziţie, începând de ieri, pe pagina de web a Ministerului Educaţiei, variantele finale pentru testele naţionale şi pentru bacalaureat. Timp de o lună de zile, elevii,

Elevii au la dispoziţie, începând de ieri, pe pagina de web a Ministerului Educaţiei, variantele finale pentru testele naţionale şi pentru bacalaureat. Timp de o lună de zile, elevii, profesorii şi părinţii au transmis 1.317 mesaje prin care cereau corectarea testelor de către Serviciul Naţional de Examinare şi Evaluare (SNEE). 668 dintre observaţii au avut un caracter general, 233 s-au referit la subiectele pentru testele naţionale şi 416 la cele pentru bacalaureat, transmite Ministerul Educaţiei.

Subiecte modificate la gradul de dificultate

În urma observaţiilor, SNNEE a modificat 96 dintre subiectele pentru testele naţionale şi 175 pentru bacalaureat. Modificările făcute vizează unele elemente de conţinut şi de formulare, dar păstrează gradul mediu de dificultate şi respectă normele de evaluare, în acord cu programele şcolare în vigoare. Astfel, intervenţiile în subiect au constat în corectarea erorilor de tehnoredactare şi în simplificarea conţinutului unor cerinţe ale subiectelor pentru facilitarea rezolvării sarcinilor de lucru. Au fost reformulate unele părţi de subiecte, pentru a li se diminua şi în acelaşi timp echilibra gradul de dificultate.

Rezolvarea testelor mai aşteaptă

Specialiştii de la minister spun că au fost adăugate unele detalii lingvistice, numerice, grafice, pentru a se permite înţelegerea în profunzime a cerinţelor de rezolvare a subiectelor. Pe pagina de internet www.subiecte2007.edu.ro sunt publicate şi eratele care cuprind modificări faţă de variantele iniţiale. În scurt timp vor fi postate pe internet indicaţii de rezolvare şi răspunsuri pentru disciplinele de profil real.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite