Vânzătorii ambulanţi au preţuri exorbitante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Urâţi de operatorii de plaje, vânaţi de poliţişti şi fugăriţi de paznici. Cu toate acestea, vânzătorii ambulanţi îşi văd liniştiţi de treabă. CLICK aici pentru FOTOGALERIE!

Unii clienţi sunt dispuşi să plătească chiar şi de patru ori mai mult pentru un pahar cu mure, banane, porumb fiert sau alte fructe.

„Vindem un pahar cu mure sau zmeură cu cinci lei.Dacă sunt mai multe persoane mai lăsăm la preţ unul sau chiar doi lei. Avem unele probleme cu poliţia, dar ne descurcăm. Ei vin pe o parte, noi o luăm pe cealaltă parte. Ce să facem dacă nu avem bani. Trebuie să ne hrănim şi noi copiii“, a declarat Ioana, vânzător ambulant.

Pe piaţă un kilogram de zmeură costă 20 de lei, iar comerciaţii obţin pe plajă pentru aceeaşi cantitate 50 de lei.

Autorităţile atrag atenţia asupra riscului la care se expun cei care consumă alimente cumpărate de la vânzătorii ambulanţi. „Numai în România se poate aşa ceva, parcă suntem în epoca primitivă. Orice aliment cumpărat de pe plajă este periculos pentru sănătate, nu există excepţii, iar consecinţele pot fi destul de grave“, a declarat Camelia Ciobotaru, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite