Liderul elevilor şi-a făcut campanie pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena Păduraru a câştigat scrutinul de la un colegiu din Râmnicu Vâlcea după o strategie promovată pe internet şi „pe teren“. Elevii din clasele IX–XII de la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari“ din Râmnicu Vâlcea au mers la urne pentru a-şi desemna reprezentantul în Consiliul Profesoral.

Acestea au fost primele alegeri democratice organizate într-o unitate de învăţământ, la care toţi cei 800 de liceeni au fost invitaţi să-şi exprime opţiunea. Începând de ieri, Elena Păduraru (14 ani), din clasa a XI-a D, a preluat funcţia de preşedinte al elevilor de la colegiul vâlcean. Adolescenta a obţinut 246 de voturi, cu 11 mai multe decât principala sa contracandidată, Eliza Udrea.

Campania electorală a început în urmă cu două săptămâni. Un juriu format din directorul adjunct, directorul educativ şi câţiva elevi eminenţi ai colegiului, printre care şi Cătălina Jugrăvescu, olimpică internaţională la geografie, a selectat CV-urile, ideile de proiect şi scrisorile de intenţie ale celor patru candidaţi, toate fete.

Campanie pe Facebook

Sloganul Elenei Păduraru a fost „Alături de voi, pentru voi", iar campania ei s-a desfăşurat atât pe internet, cât şi „pe teren", prin întâlniri cu liceenii.

„Am ţinut legătura cu mulţi dintre colegii mei pe Facebook. De asemenea, am mers la clase şi le-am dat elevilor bomboane fondante cu nucă şi câte un steguleţ cu numele meu. În sala de festivităţi, eu şi contracandidaţii mei am ţinut discursuri în faţa elevilor. Intenţionez să dezvolt o serie de jocuri de socializare, pentru ca noi, elevii, să ne apropiem mai mult unii de alţii, dar şi de profesori. Îi aştept cu inima deschisă pe colegi să vină să-şi spună păsurile", a declarat Elena Păduraru.

Preşedintele Consiliului elevilor ţine legătura cu liderii tuturor claselor de liceu, mediază relaţia dintre elevi şi cadrele didactice şi are statut de invitat în Consiliul Profesoral şi cel de Administraţie.

„Preşedintele este ales pe timp de un an. A fost o competiţie în care a câştigat cel care a adus cele mai multe argumente că merită această funcţie. Elena a devenit astfel un lider al elevilor din colegiul nostru", a declarat profesoara Izabela Ioniţă, director adjunct al liceului.

"Am mers la clase şi le-am dat elevilor bomboane fondante cu nucă şi câte un steguleţ cu numele meu."
Elena Păduraru
preşedintele elevilor

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite