Judeţ cu judeţ: În judeţul Vâlcea, aproximativ 1.200 de hectare cultivate cu grâu sunt afectate de secetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şomerii din judeţul Bistriţa-Năsăud pot aplica, săptămâna aceasta, pentru 171 de posturi libere. Regia de apă din Galaţi va disponibiliza, până la finele anului, 191 de angajaţi. 240 de persoane din judeţul Neamţ care au muncit peste hotare au solicitat pensii comunitare. În judeţul Vâlcea, aproximativ 1.200 de hectare cultivate cu grâu sunt afectate de secetă.

ALBA. În cel mult o lună, Consiliul Local Alba Iulia va aproba noul regulament privind parcarea neregulamentară a autoturismelor. Amenda şi taxa de recuperare a maşinii vor fi de 600 de lei.

ARAD. Complexul Muzeal Arad găzduieşte, începând de azi, o expoziţie de fluturi din zonele Arad şi Timişoara. Colecţiile aparţin lui Frederik Konig şi conţin fluturi specifici de câmpie, munte, luncă şi pădure.

ARGEŞ. Furnizarea energiei electrice va fi întreruptă mâine, între orele 09.00 - 14.00, pe străzile Camil Petrescu, Ion Ghica, Barbu Delavrancea, Remus Macarie, Căpitan Cuţui, Simion Bărnuţiu, Ovid Densunşianu şi Lucian Blaga din Piteşti.

BACĂU. Peste o sută de tineri de la Asociaţia Studenţilor Creștini Ortodocși din Bacău au mărșăluit ieri în oraş pentru oprirea avorturilor. Studenţii au vrut ca, de 1 Iunie, să atragă atenţia asupra faptului că viaţa este un dar.

BIHOR. Grădina Zoologică din Oradea a fost vizitată în weekend de un număr record de persoane. Sâmbătă și duminică s-au vândut 1.956 de bilete pentru copii și 1.079 pentru adulţi.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Şomerii din judeţ pot aplica, săptămâna aceasta, pentru 171 de posturi libere. Cele mai multe sunt pentru persoanele necalificate.

BOTOŞANI. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a demarat, ieri, campania de combatere a violenţei împotriva minorilor „Foloseşte-ţi inima, NU palma“. Asistenţii sociali le-au oferit părinţilor sfaturi despre cum să-şi educe copiii.

BRAŞOV. Peste 4.000 de preşcolari şi elevi din clasele I-IV au înconjurat, ieri, centrul vechi al oraşului Braşov ţinându-se de mâini. Aceştia au încercat astfel să intre în Cartea Recordurilor cu cel mai lung lanţ de copii.

BRĂILA. În perioada 4 - 7 iunie se va desfăşura la Brăila prima ediţie a Salonului de carte, presă şi muzică. Deschiderea oficială va avea loc miercuri, la ora 11.00, în sala de sport a Colegiului Naţional „Gh M Murgoci“.

BUZĂU. Peste o mie de elevi din judeţ participă la activităţile din cadrul „Săptămânii Mediului“, care au debutat ieri cu igienizarea zonelor aflate în apropierea Vulcanilor Noroioși.

CARAŞ-SEVERIN. Primăria Reşiţa încearcă să identifice locurile din municipiu care pot fi transformate în parcări. Angajaţii primăriei au plecat ieri pe străzile lăturalnice din oraş pentru a identifica posibile locuri de staţionare.

CĂLĂRAŞI. Judeţul se con­fruntă cu o criză acută de me­dici cardiologi. Casa de Asigurări de Sănătate are încheiat un sin­gur contract cu un cabinet de car­dio­lo­gie care este amplasat pe raza municipiului Olteniţa.

CLUJ. Compania Nokia a inaugurat ieri, la Jucu, un parc de joacă pentru copii. Au fost montate dispozitive de joacă, în special tobogane şi leagăne, în valoare de aproximativ 50.000 de euro.

CONSTANŢA. Primăria a dat în folosinţă, ieri, un „trenuleţ estival“ care va face legătura între Satul de Vacanţă şi City Park Mall. Cele trei tractoare, cu câte două remorci fiecare, vor circula între orele 9.00 - 2.00 pe întreaga perioadă a sezonului, iar costul unei călătorii va fi de trei lei.

COVASNA. Mai mulţi agricultori din judeţ vor să înfiinţeze o asociaţie prin care să reabiliteze o parte din sistemul de irigare nefuncţionabil din zona Pădureni – Moacşa. În prezent, doar 1% din suprafaţa arabilă a judeţului beneficiază de irigaţii.

DÂMBOVIŢA. Stan Alin (28 de ani), din Târgovişte, a fost arestat preventiv, duminică noapte, după ce a agresat un poliţist în Moreni. Bărbatul a trecut de două filtre ale poliţiştilor, care au folosit armamentul pentru a-l opri.

DOLJ. Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Dolj se va muta, de pe 9 iunie, pe strada Amaradia nr. 93 din Craiova. Din această cauză, serviciul nu va lucra cu publicul vineri.

GALAŢI. Regia de apă din Galaţi va disponibiliza, până la finele anului, 191 dintre cei 1.200 de angajaţi. Fondul de salarii aferent funcţiilor de conducere a fost redus cu 35%.

GIURGIU. Ieri a avut loc, la Muzeul „Teohari Antonescu“ din Giurgiu, vernisajul expoziţiei „Tezaure pierdute  - Tezaure regăsite“. Sunt expuse aproape două sute de obiecte descoperite pe teritoriul Bulgariei şi care au fost recuperate de poliţiştii de frontieră de la contrabandişti.

GORJ. Reprezentanţii Asociaţiei „Vasiliada“ din Târgu-Jiu au pregătit, ieri, un program artistic pentru cei 40 de copii din Centrul „Sfântul Vasile cel Mare“. Au avut loc momente de iluzionism, spectacole de dansuri şi expoziţii de desene.

HARGHITA. Peste 400 de angajaţi ai administraţiei din judeţ vor participa la cursuri de pregătire, în diferite domenii, în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene.

HUNEDOARA. Poliţiştii Serviciului de Poliţie Rutieră Petroşani au dat ieri amenzi în valoare totală de peste 50.000 de lei. Poliţiştii au verificat 60 dintre cele 200 de taximetre existente în oraş.

IALOMIŢA. Toate străzile din municipiul Slobozia vor fi introduse, începând cu 2010, la categoria A, cea mai mare treaptă de impozitare. Autorităţile au motivat decizia prin faptul că toate străzile beneficiază de utilităţile prevăzute la zona de încadrare A.

IAŞI. În perioada 1 - 12 iunie, pe străzile municipiului Iaşi se va desfăşura un festival multicultural de muzică şi film la care vor fi prezentate creaţii ale unor artişti provenind din 12 ţări.

ILFOV. Din cauza nepăstrării dis­tanţei regulamentare, Florin N. (39 ani), din Popeşti-Leordeni, a provocat ieri rănirea gravă a două persoane. Bărbatul a intrat cu maşina în coliziune cu un alt autoturism, în localitatea Otopeni.

MARAMUREŞ. Până vineri, locuitorii din Baia Mare pot participa la o serie de acţiuni organizate cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, sărbătorită anual pe 5 iunie.

MEHEDINŢI. În cartierul Schela Cladovei va fi inaugurată, pe 15 iunie, prima plajă turistică modernă din Drobeta-Turnu Severin, graţie unei investiţii de trei milioane de euro. Lângă plajă va funcţiona un complex de agrement pentru sezonul estival, dotat cu terenuri de tenis, volei şi fotbal, două piscine, discotecă în aer liber, terase şi restaurante.

MUREŞ. Inspectoratul Şcolar Judeţean va găzdui, în perioada 8 - 14 iulie, Olimpiada Internaţională de Informatică. La eveniment vor participa 120 de persoane din România, Croaţia, Cehia, Polonia, Slovacia şi Ungaria.

NEAMŢ. 240 de persoane din judeţ care au muncit peste hotare au solicitat Casei Judeţene de Pensii să le plătească pensiile comunitare. Cea mai mică indemnizaţie este de 116 lei, iar cea maximă, de 1.215 lei.

OLT. Complexul de servicii „Sfântul Ştefan“ a fost inaugurat, ieri, la Slatina. Centrul beneficiază de dotări moderne şi dispune de 14 locuri. Dintre acestea, opt sunt pentru copiii abuzaţi, neglijaţi sau exploataţi şi şase pentru copiii străzii.

PRAHOVA. Alexandru Paraschiv, un artist francez de origine română a vernisat aseară, la Muzeul de Artă din Ploieşti, o expoziţie de sculptură şi grafică. Aceasta este deschisă zilnic, între orele 9.00 şi 17.00, timp de două săptămâni.

SATU MARE. La sfârşitul lunii aprilie locuitorii judeţului aveau restanţe mai mari de 30 de zile la credite. Valoarea totală este de peste 40,73 milioane de lei. Suma este de două ori mai mare faţă de cea înregistrată la sfârşitul anului trecut.

SĂLAJ. O expoziţie de pictură şi produse confecţionate de către tinerii cu dizabilităţi din cadrul Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională Zalău a fost vernisată ieri, în holul Primăriei Zalău.

SIBIU. Agenţia pentru Protecţia Mediului din judeţ aniversează, până vineri, „Săptămâna Mediului Tău“. Azi va avea loc un concurs de proiecte de mediu elaborate de elevi, iar joi o acţiune de ecologizare şi plantare de flori în Parcul „Gheorghe Ţiţeica“.

SUCEAVA. Galeriile de Artă de la Rădăuţi găzduiesc, luna aceasta, o expoziţie de pictură a unor artişti plastici din Portugalia, Federaţia Rusă, Nigeria şi Croaţia. Expoziţia promovează diversitatea şi identitatea culturală.

TELEORMAN. Peste o sută de copii au vizitat, ieri, sediul din municipiul Turnu Măgurele al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, în cadrul acţiunii intitulate „Ziua porţilor deschise“.

TIMIŞ. A II-a ediţie a ,,Concursului internaţional de interpretare la instrumente de alamă“ are loc, până joi, la Sala Orpheum a Facultăţii de Muzică din Timişoara. La competiţie participă şase concurenţi din ţară şi tot atâţia din străinătate.

TULCEA. Aproximativ 1.000 de elevi din judeţ, care fac naveta între localităţi pentru a ajunge la şcoală, nu şi-au primit banii pentru abonamentele de transport în lunile aprilie şi mai. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean susţin că vina aparţine primăriilor, iar acestea spun că bugetele sunt prea mici pentru aceste subvenţii.

VASLUI. În cadrul Secţiei TBC a Spitalului de Urgenţă Vaslui se va deschide, în curând, un cabinet de consiliere pentru fumătorii care doresc să renunţe la acest viciu.

VÂLCEA. Aproximativ 1.200 din totalul de 8.000 de hectare cultivate cu grâu în judeţ sunt afectate de secetă. Cea mai afectată zonă este în sudul judeţului, la Bălceşti şi Laloşu.

 VRANCEA. La solicitarea unei asociaţii de pensionari, autorităţile locale din Panciu au demarat procedurile de obţinere a fondurilor europene necesare ridicării unui cabinet de fizioterapie destinat pensionarilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite