Vaccinarea antigripală, în noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii va achiziţiona 1 milion doze de vaccin gripal pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire pentru campania care va începe în luna noiembrie.

“Am alocat pentru campania de imunizare din acest sezon un buget de 11 milioane de lei. Achiziţia vaccinului gripal se va face în două etape. În prima etapă, direcţiile de sănătate publică achiziţionează, la nivel local, un număr de aproximativ 270.000 de doze de vaccin gripal, urmând ca restul de 730.000 de doze să fie cumpărate de către minister în cadrul unei licitaţii publice. Conform estimărilor noastre, vom putea începe campania luna viitoare”, a declarat Ritli Ladislau, ministrul Sănătăţii.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special cu boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi şi personalul medical.

Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite