Vacanţe de Paşte la preţ redus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La fel ca şi anul trecut, turiştii care îşi vor petrece Paştele în zona Bran – Moeciu se vor putea plimba cu trăsurile
La fel ca şi anul trecut, turiştii care îşi vor petrece Paştele în zona Bran – Moeciu se vor putea plimba cu trăsurile

Hotelierii au preţuri de criză pentru turiştii care vor să-şi petreacă sărbătorile pe Valea Prahovei: reduceri de 40%. Turiştii pot lua parte la încondeierea ouălor sau pot alege plimbarea cu trăsura. Alţi proprietari de pensiuni sunt dispuşi să fie ghizi în mici drumeţii pe munte.

Hotelierii şi proprietarii de pensiuni de pe Valea Prahovei şi din zona Braşovului se întrec în oferte pentru Paşte. Turiştii pot opta între o minivacanţă în staţiuni sau pentru un sejur rustic, la o pensiune din zona Bran - Moeciu.

Pe Valea Prahovei, agenţiile de turism îi ispitesc pe turişti cu oferte speciale. Preţurile sunt în scădere, faţă de anii trecuţi, cu până la 40%. Agenţia Bibi Touring oferă trei nopţi la un hotel de două stele, din Sinaia, cu 440 de lei de persoană. Tariful include cazarea, gustare tradiţională de Paşte, dejun festiv, pe lângă pensiune completă.

La Hotelul Mărgăritar din Buşteni, două nopţi de cazare, cu mic dejun şi masă festivă costă 269 de lei de persoană. „Lumea nu prea mai este interesată, iar hotelierii au fost obligaţi să lase din preţ", a declarat Cristian Achim, reprezentantul Centrului de Informare Turistică Buşteni.

La o pensiune de trei stele din Buşteni, pachetul costă 490 de lei de persoană, pentru patru nopţi de cazare cu pensiune completă şi masă festivă. Turiştii vor fi întâmpinaţi în noaptea de Înviere, după slujbă, cu pască, ouă roşii şi cozonac. 

All inclusive la Predeal

Cuplurile care vor să se răsfeţe la saună sau la piscină trebuie să plătească 299 de euro, pentru trei nopţi de cazare, la un hotel din Predeal, care oferă regim all inclusive. „Pentru că foarte mulţi turişti vor să ia parte la slujba de Înviere, asigurăm transportul la biserica din localitate sau la Mănăstirea Sfântul Nicolae", a spus Mihai Găvârnaş, reprezentantul Hotelului Rozmarin.

Gazdele îşi vor întâmpina oaspeţii cu ouă roşii Foto: ADEVĂRUL

image

Turiştii care preferă să petreacă în mod tradiţional se pot caza la pensiunile agroturistice din zona Bran - Moieciu. Un cuplu trebuie să scoată din buzunar între 150 şi 240 de lei pe noapte, la o pensiune de două sau trei margarete.

Preţurile se dublează, în cazul pensiunilor de patru sau cinci margarete. Turiştii trebuie să plătească, în plus, 50 de lei, de persoană, pentru masa festivă, şi 60 de lei pe zi pentru pensiune completă.

„Gazdele îi vor invita pe musafiri să ia parte la încondeierea ouălor sau la tăierea mielului. Turiştii se vor putea delecta cu cele mai gustoase produse tradiţionale, după reţetele speciale ale gospodinelor sau vor putea merge la picnicuri şi grătare pe zăpadă sau la iarbă verde, în funcţie de vreme", a declarat Ionela Moja, reprezentant ANTREC Braşov.

Preţuri mai mari la Sibiu

Preţurile pentru un sejur de Paşte într-o pensiune din Mărginimea Sibiului pornesc de la 400 de lei de persoană şi ajung până la 1.000 de lei, fiind mai mari cu 10% faţă de 2009. Gradul de ocupare este, în prezent, de 30 - 40%. Unele pensiuni oferă plimbări cu trăsura şi au amenajat saună sau jacuzzi. Unii proprietari de pensiuni sunt dispuşi chiar să-şi ghideze clienţii în mici drumeţii pe munte.

"Gazdele îi vor invita pe musafiri să ia parte la încondeierea ouălor sau la tăierea mielului. Turiştii vor putea merge la picnicuri şi grătare pe zăpadă sau la iarbă verde, în funcţie de vreme."
Ionela Moja
reprezentant ANTREC Braşov

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite