Vacanţă cu preţ redus la malul Mării Negre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţiile de turism din România au scos la vânzare bilete pentru programul „Litoralul pentru toţi“. Alte distracţii în acest weekend sunt Festivalul Berii de la Iaşi şi târgul de miei şi pielicele de la Botoşani.

În programul „Litoralul pentru toţi" ce se va derula în perioada 7 mai - 17 iunie, s-au înscris 52 de hoteluri şi pensiuni din staţiunile Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Jupiter, Saturn, Venus şi Mangalia. Preţurile sunt mai mici decât în sezonul care va începe imediat după această dată.

Astfel, un sejur de o săptămână la mare costă doar 549 de lei de persoană la un hotel de 5 stele, cu mic dejun inclus. Un sejur la un hotel de 4 stele costă 439 de lei, la 3 stele costă 379 de lei, la 2 stele (fără mic dejun) costă 209 lei, iar la hotelurile de 1 stea (fără mic dejun), preţul unei vacanţe este de 179 de lei. „Sunt aceleaşi tarife ca şi anul trecut, nicio majorare. Nu ne putem gândi la majorări de tarife atâta vreme cât în continuare ne dorim să atragem turişti către litoralul românesc", a declarat Corina Martin, preşedinta Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Turismul vine şi de pe mare

Hotelul Perla de 3 stele din Mamaia e deschis pentru turiştii din programul „Litoralul pentru toţi". „Aşteptăm confirmările de la agenţiile de turism", a spus Emilia Tălmaciu, şef recepţie.

Din Mangalia, în program s-a înscris pentru al doilea an consecutiv doar Pensiunea Oituz, care dispune de 7 camere. Anul trecut au avut puţine solicitări, însă anul acesta speră că numărul turiştilor va fi mai mare. Ana Maria Vieru, directorul Anna Travel SRL, care deţine şi Pensiunea Oituz, a spus că turiştii care aleg sudul litoralului pot vizita Muzeul de Arheologie, situl Cetăţii Callatis, peştera Limanu. În ultimii ani, spune ea, a apărut un nou tip de turism: cel pe apă. „Turiştii străini andochează în Portul turistic Mangalia şi apoi merg pe litoral sau chiar la munte. Mulţi vin cu iahtul privat, şi nu cu avionul", a spus ea.

Atracţii pentru turişti

Turiştii beneficiază şi de un „voucher de atracţii", ce oferă, din partea Consiliului Judeţean Constanţa, intrare gratuită la Acvariu, la Muzeul de Istorie şi Arheologie sau la Muzeul de Artă Populară. Voucherul este primit la cumpărarea pachetului turistic, de la orice agenţie ANAT din ţară. Ei mai pot face o plimbare cu telegondola în Mamaia. Un bilet costă 10 lei, iar copiii până la 10 ani nu plătesc nimic. Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa pune la dispoziţia turiştilor autobuzele etajate. Un bilet costă 5 lei.

Iaşi. Festivalul Berii, eveniment tradiţional organizat anual la Iaşi, are loc în perioada 10 - 13 mai pe esplanada din faţa Palatului Culturii. De astăzi, vineri, 13 mai, şi până duminică, participanţii la eveniment se pot înscrie la Superstar de Iaşi, un concurs de talente locale, organizat în premieră în cadrul ediţiei din acest an a festivalului. Cei care visează să devină faimoşi trebuie să urce pe scenă şi să impresioneze juriul, format din artişti cu experienţă, precum Silvia Dumitrescu, Bobi de la Fără Zahăr şi actriţa Roxana Mânza. Câştigătorul concursului va încasa un premiu de 1.000 de euro. „În urma castingului, vor intra în concurs 20 de concurenţi şi 5 rezerve. Regulamentul de concurs şi fişele de înscriele pot fi descărcate de pe www.stillonline.ro", a spus Bogdan Mindirigiu, organizatorul festivalului.

Micii, berea şi frigăruile nu vor lipsi de la festival. Organizatorii vor amenaja câteva puncte de alimentaţie publică pe esplanadă, precum şi o zonă pentru comercianţii de produse de artizanat. Ieşenii nu vor avea parte de acelaşi parc de joacă de acum câţiva ani, vor fi amenajate doar câteva jocuri pentru copii.

Botoşani. Sute de fermieri din judeţele Moldovei participă duminică, 13 mai, la Târgul Expoziţional de Miei, Pielicele şi Produse Tradiţionale. Evenimentul, ajuns la ediţia a VII-a, are loc la Staţiunea de Cercetare Popăuţi, din judeţul Botoşani, recunoscută la nivel naţional pentru cercetarea în domeniul creşterii animalelor.

Expoziţia cu vânzare include păsări, utilaje agricole, tineret bovin, iar ca element de noutate va fi organizată o licitaţie de pielicele. Botoşănenii prezenţi vor putea degusta din bucatele pregătite de organizatori, tocăniţa de miel, caş de oaie, mămăliguţă cu brânză de oaie şi de vaci cu smântână, tochitură de porc. Participă fermieri din judeţele Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ şi Vaslui.

Bucureşti. La Sala Dalles, pe 12 şi 13 mai, respectiv sâmbătă şi duminică, se va deschide „Autor"- cel mai mare târg de bijuterie contemporană din România. Evenimentul, care va avea loc între orele 11.00 şi 20.00, va aduce în premieră bucureştenilor cele mai noi colecţii de bijuterii realizate pentru 2012 de cei mai creativi designeri români printre care: Ana Wagner, Adina Marin, Alexandru Lupu, Alis Lalu, Andra Lupu, Andreia Gabriela Popescu, Alina Băncilă, Cornelia Brustureanu, Carla Szabo, Daciana Dax, Dana Tudor, Iuliana Asoltanei, Ina Moisi, Maria Filipescu, Noha Nicolescu, Oana Manta, Odette Lupu, Gabi Urda, Raluca Buzura. La acest târg, aflat la cea de-a VII-a ediţie sunt aşteptaţi peste 3.000 de vizitatori. 

Vizitatorii vor avea ocazia să cumpere bijuterii, dar să şi afle cum sunt ele confecţionate. Assamblage - Şcoala de Bijuterie Contemporană care participă pentru a doua oară la acest târg - iniţiază un curs intensiv de modelaj de ceară şi de turnare în argint, o tehnică consacrată denumită „ceara pierdută". Preţul unui bilet de intrare va fi de 10 lei. Evenimentul este organizat de Autor Bijuterie Contemporană.

În Sala Foaier a Muzeului Ţăranului Român este deschisă până pe 13 mai o expoziţie de fotografie intitulată „Bisericile Muzeului Ţăranului Român". Expoziţia conţine imagini mai puţin cunoscute ale celor şase biserici din lemn care se află în custodia instituţiei de cultură. Preţul unui bilet este de 6 lei, cu reducere 50% pentru pensionari.  Au contribuit Gabriela Toma şi Liliana Aniţei

549 de lei de persoană costă un sejur de o săptămână la un hotel de 5 stele, cu mic dejun inclus.  

Cum va fi vremea la mare

Vineri, vremea pe litoral va fi frumoasă şi caldă. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 29 de grade Celsius. Sâmbătă, vremea va fi uşor instabilă, dar caldă. Maximele se vor încadra între 25 şi 30 de grade Celsius. Duminică, vremea va fi frumoasă, cu temperaturi maxime de până la 26 de grade Celsius.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite