Vacanţă fără grija depăşirii bugetului alocat distracţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La hotelurile all inclusive, turiştii beneficiază nelimitat de mâncare, băutură, relaxare şi de distracţie, totul fiind inclus în tariful achitat agenţiei de turism. Turcia, Bulgaria şi Grecia sunt destinaţiile preferate ale românilor care vor ca în concediu să scoată cât mai puţini bani din buzunar.

Concediile all inclusive sunt ideale pentru cei care vor ca după un an de muncă să se relaxeze şi să se sature de plajă şi de mare. „Aceste servicii sunt bune doar pentru cei care vor relaxare, soare, plajă, sport, piscină, shopping şi mici excursii. Nu sunt recomandate celor care vor să viziteze foarte mult“, afirmă Cristian Pandel, directorul general al Christian Tour.

Citiţi şi:


Criza a ieftinit vacanţele în afară


La hotelurile all inclusive, de când aţi intrat pe poartă, nu mai trebuie să cheltuiţi niciun ban pe toată perioada sejurului. „Turiştii îşi fixează un buget şi vor ca în acest preţ să beneficieze de toate facilităţile şi să cumpere, eventual, numai haine şi suvenire“, explică Adriana Goicea, managerul agenţiei Prompt Service Travel.

Turcia, preferata românilor

Există două tipuri de concepte: all inclusive, unde turiştii pot consuma la discreţie numai băuturi locale şi ultra all inclusive, care oferă şi băuturi internaţionale. „În Turcia, conceptul all inclusive este cel mai bine definit. Fiecare hotel are foarte multe restaurante, piscine, terase şi locuri de relaxare şi de joacă pentru copii“, afirmă Ciprian Enea, consultant în cadrul Best Tourism. Datorită faptului că plajele sunt foarte mari, hotelurile se întind pe hectare întregi de teren.

Staţiunile turceşti preferate de turişti sunt cele din Antalya, Kusadasi, Bodrum şi Marmaris. O săptămână în Turcia la un hotel de patru stele costă minimum 529 de euro, iar la cinci stele, preţurile încep de la 552 de euro de persoană. Preţul include cazarea în sistem all inclusive şi transportul cu avionul. Dacă ajungeţi în Turcia, nu trebuie să rataţi vizitarea sitului antic de la Effes, de lângă Kusadasi, a Calului Troian sau a oraşului Istanbul.

Cu maşina în Bulgaria

O altă destinaţie în topul preferinţelor românilor iubitori de all inclusive este Bulgaria. „Cele mai confortabile hoteluri sunt în staţiunile Sunny Beach şi Nisipurile de Aur“, spune Ciprian Enea. Bulgaria este ideală pentru cei care vor să plece în concediu cu autoturismul personal pentru că este foarte aproape de România.

De la Vama Veche până la Nisipurile de Aur sunt aproximativ 80 de kilometri.  „Un pachet turistic cu all inclusive pentru şapte zile, la un hotel de trei stele în Sunny Beach, costă aproximativ 299 de euro de persoană, fără transport“, ne spune Simona Dincă, senior project manager la Prestige Tours.

Istorie şi plajă în Grecia

În cazul în care sunteţi pasio­nat de istorie şi de cultura antică, Grecia este locul ideal pentru petrecerea vacanţei. Puteţi să vă răsfăţaţi la hotelurile all inclusive, care sunt mai puţine decât în Turcia şi Bulgaria, şi să şi faceţi scurte excursii în zonele istorice. O săptămână în Corfu, la un hotel de patru stele cu all inclusive şi transport cu avionul, costă minimum 549 de euro, iar în Creta, preţurile pornesc de la 440 de euro de persoană.

Conceptul provine din Caraibe

Noţiunea de all inclusive a fost inventată de hotelierii din Jamaica, după al Doilea Război Mondial. „Zona este superbă, dar, din cauza sărăciei, nu existau prea multe restaurante, cabinete medicale, saloane de frumuseţe sau de relaxare.

Pentru a le putea oferi turiştilor tot confortul de care aveau nevoie, investitorii din Caraibe au creat hotelurile all inclusive“, povesteşte Ciprian Enea. Mai recent, sistemul all inclusive s-a dezvoltat foarte mult în Turcia. Vacanţele petrecute în aceste hoteluri sunt foarte apreciate de familiile cu copii mici, cărora li se oferă programe speciale de divertisment.

299 de euro este cea mai ieftină ofertă pentru şapte nopţi la Sunny Beach, Bulgaria.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite