VIDEO Confesiunile înspăimântătoare ale unei adolescente torturate timp de cinci luni în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul trecut, oamenii din întreaga lume au fost revoltaţi când au auzit povestea lui Sahar Gul, o tânără care a trăit momente de coşmar în Afganistan. Aceasta a decis să-şi facă povestea publică.

Adolescenta afgană Sahar Gul a fost măritată încă de la vârsta de 13 ani, însă căsnicia ei nu a fost una fericită, ci i-a lăsat o amintire de groază care o va urmări toată viaţa.

Ea a mărturisit că a fost drogată de soacra sa, iar soţul său, membru al armatei afgane, a violat-o. Aceştia s-au înfuriat deoarece tânăra nu a rămas însărciantă şi au închis-o în subsol timp de mai multe luni.

I-au smuls unghiile şi au torturat-o cu electroşocuri

În acest răstimp, ea a fost torturată cu obiecte fierbinţi. Unghiile i-au fost smulse fără milă. În cele din urmă, cei care o torturau au obligat-o să se prostitueze drept pedeapsă pentru că a eşuat în meseria ei de femeie - aceea de a deveni mamă.

„Mi-au spus să merg la subsol deoarece vor avea câţiva oaspeţi care vor veni în vizită. Când am ajuns acolo au venit după mine şi mi-au legat mâinile şi picioarele şi m-au agăţat cu capul în jos. Mi-au adus foarte puţină mâncare", a declarat tânăra pentru CNN.

Salvarea a venit de la vecini

Chinul nu s-a oprit aici. Atunci când mergea la baie, tânăra era bătută, deşi lacrimile îi curgeau şiroaie pe obraji. „Atunci când mi-au pus electroşocuri la picioare am simţit că mor. Am ţipat şi aşa şi-au dat vecinii seama că se întâmplă ceva. Timp de o zi şi o noapte mi-am pierdut cunoştinţa", a mai spus tânăra.

Vecinii au fost cei care au salvat-o pe Sahar chemând autorităţile. Acest lucru se întâmpla în decembrie, la cinci luni după ce au început torturile.

Pedeapsă: 10 ani de închisoare

La sfârşitul săptămânii trecute, instanţa de judecată a dat sentinţa pentru atacatorii ei, care au fost condamnaţi la 10 ani de închisoare. Soţul lui Sahar este dat dispărut.

„10 ani nu este o pedeapsă suficientă. Meritau să primească 50 de ani. Ar trebui pedepsiţi în închisoare. Mi-au rănit ochii şi mi-au scos unghiile şi părul. Aşa ar trebui să păţească şi ei. Să sufere cum am suferit eu", a mai declarat adolescenta în vârstă de 14 ani, care trăieşte acum într-un cămin protejat din Afganistan.

Se teme pentru viaţa ei

Sahar se teme că soţul său îi mai poate facă încă rău, chiar să o omoare. De aceea, ea îşi doreşte să poată părăsi ţara.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite