VIDEO Adolescenţii cad victime alcoolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii doresc să trăiască senzaţii tari şi încep de timpuriu să consume alcool
Tinerii doresc să trăiască senzaţii tari şi încep de timpuriu să consume alcool

Tinerii care se uită la filme în care există scene cu oameni care consumă alcool sunt mult mai predispuşi să cadă în plasa alcoolismului de la vârste foarte fragede.

Un nou raport citat de BBC analizează modul în care sunt afectaţi tinerii de filmele în care există scene cu personaje care consumă alcool.

Din ce în ce mai mulţi adolescenţi sunt mai interesaţi de filme în care există alcool, iar acest lucru le trezeşte un chef nebun să guste puţină „licoare".

Cercetarea a fost făcute pe 16.500 de tineri, cu vârste între 10 şi 19 ani din Germania, Islanda, Italia, Ţările de Jos, Polonia şi Scoţia.

Astfel, 86% din adolescenţi au recunoscut că au băut mai mult după ce s-au uitat la filme în care exista cel puţin o astfel de scenă. De asemenea, s-a constat că adolescenţii din Europa sunt consumatori mai împătimiţi decât cei din Statele Unite.

Pe lângă faptul că s-a constatat că există o legătură strânsă între existenţa filmelor cu scene cu alcool şi cheful adolescenţilor de a consuma băuturi spirtoase, specialiştii au luat în considerare că „vinovaţi" de acest obicei mai sunt şi rebeliunea tinerilor, dorinţa lor de senzaţional, istoricul familial sau statutul social.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite