VIDEO Vedetele vor să ajute copiii să meargă la şcoală. Avem o sută de mii de copii analfabeţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Organizaţia "Salvaţi copiii" a demarat campania "Ajută un copil să meargă la şcoală"
Organizaţia "Salvaţi copiii" a demarat campania "Ajută un copil să meargă la şcoală"

Vedetele din România vă îndeamnă să ajutaţi unul dintre cei peste 100.000 de copii români care nu ştiu să scrie şi să citească să meargă la şcoală.

Campania aparţine Organizaţiei "Salvaţi copiii" şi în ea s-au implicat Ilie Năstase, Nadia Comăneci, Andi Moisescu, Andra și Cătălin Măruță, Smiley, Melania Medeleanu, Andreea Marin Bănică şi Andreea Raicu.

Toate aceste vedete au acceptat să se implice pro bono în campania "Ajută un copil să meargă la școală", potrivit unui comunicat al "Salvaţi copiii". Campania se desfășoară în perioada 1 noiembrie 2011 - 31 ianuarie 2012, donațiile în valoare de 2 euro putand fi făcute prin SMS la numarul 874.

"Campania "Ajută un copil să meargă la școală" reprezintă încă un pas pe care organizația noastră îl face pentru a asigura banii necesari continuării programelor de prevenire a abandonului școlar si de reintegrare educațională și socială a copiilor care muncesc", a explicat Gabriela Alexandrescu, președintele "Salvati Copiii România".

Peste 360.000 nu erau cuprinşi în învăţământ în 2010

Cifrele sunt cu adevărat îngrijorătoare: în anul 2010, 362.062 de copii nu erau cuprinşi în sistemul de învăţământ, deşi aveau vârsta corespunzătoare (3-17ani), potrivit raportului Institutului Naţional de Statistică (INS). Dintre ei, aproape 100.000 de copii nu ştiu să scrie şi să citească.

Reprezentanţii "Salvaţi copiii" susţin că realitatea este cu atât mai dramatică, cu cât criza economică globală antrenează o criză socială fără precedent, în faţa căreia cei mai expuşi sunt copiii proveniţi din medii vulnerabile. "Privaţi de educaţie, ei vor rămâne în afara sistemului. adică la marginea unei societăţi pe care nu o vor înţelege şi în care nu vor şti cum să se descurce onorabil", se mai arată în comuncatul ONG-ului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite