VIDEO Uite vaccinul, nu e vaccinul pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Virusul A(H1N1) a contaminat şi 11 medici din spitalele Moldovei. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat la Botoşani, unde şapte doctori, în frunte cu coordonatorul Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU), dr. Petre Rădăuceanu, au fost „consemnaţi“ la domiciliu.

În afară de şeful UPU, au mai contractat virusul un medic şi un asistent de la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean, două asistente de la secţia ORL a spitalului şi doi brancardieri de la UPU.

Singura protecţie a lucrătorilor de la Spitalul Judeţean împotriva gripei sunt măştile, cadrele medicale nefiind vaccinate nici măcar împotriva gripei sezoniere. 

Campania de vaccinare împotriva gripei noi va începe la data de 26 noiembrie. După ce Guvernul a anunţat că va cumpăra de pe piaţa internaţională 500.000 de doze de vaccin pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 luni şi 15 ani, ieri, ministrul interimar al Sănătăţii, Adriean Videanu, a declarat:

„Din păcate, în urma negocierilor pe care le-am avut cu GlaxoSmithKline, aceştia nu-şi asumă responsabilitatea pentru vaccin. În aceste condiţii vom merge pe vaccinul pe care îl producem foarte bine la Institutul Cantacuzino, cu amânarea de rigoare“, a afirmat Videanu. Vaccinul autohton, testat până acum numai pe adulţi, ar urma să iasă pe piaţă pe 26 noiembrie.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă medicilor să le administreze rapid antivirale pacienţilor din grupele de risc, pentru a evita dezvoltarea unor boli grave şi aglomerarea spitalelor.

„Detectorul de gripă“,  refuzat din lipsă de bani

O cameră cu infraroşu care înregistrează temperatura corpului şi poate detecta astfel gripa porcină a fost prezentată ieri la Romexpo Bucureşti, în cadrul expoziţiei internaţionale de tehnică militară „Expomil 2009”.

Sistemul, A320 (F), produs de o firmă din Suedia costă aproximativ 10.000 de euro şi poate detecta diferenţe de temperatură sub 0,05 C, oferind în timp real imaginea persoanei scanate.

„S-a făcut foarte mult caz pe tema gripei porcine, dar nimeni nu a luat măsuri de depistare a celor infectaţi, în spaţiile publice. Camera termografică este cea mai bună metodă de detecţie rapidă, fără contact a persoanelor cu febră”, a explicat Constantin Mihalache, inginer fizician la Societatea Micromix.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/NOIEMBRIE/MOV05397.flv width=480 height=360 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite