Judeţ cu judeţ: De pe liniile de fabricaţie ale Uzinei Dacia a ieşit, ieri, automobilul cu numărul 3.500.000

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judeţ cu judeţ: De pe liniile de fabricaţie ale Uzinei Dacia a ieşit, ieri, automobilul cu numărul 3.500.000
Judeţ cu judeţ: De pe liniile de fabricaţie ale Uzinei Dacia a ieşit, ieri, automobilul cu numărul 3.500.000

De pe liniile de fabricaţie ale Uzinei Dacia a ieşit, ieri, automobilul cu numărul 3.500.000. În judeţul Tulcea, laboratoarele de investigaţii medicale au epuizat plafonul acordat pentru septembrie încă din primele patru zile ale lunii. Azi şi mâine, 150 de copii instituţionalizaţi din municipiul Slatina vor fi consultaţi gratuit de stomatologi veniţi din Italia, de la fundaţia „Zâmbet de copil“.

ALBA. Vinul roşu Cabernet Sauvignon, denumit „Dracula“ şi produs la Huşi, a câştigat concursul naţional de vinuri „Strugurele de Aur“, organizat la Alba Iulia. Medalia de argint a fost luată de vinul „Mihai Viteazul“, produs tot la Huşi.

ARAD. Comuna Bata va găzdui, la 20 septembrie, a doua ediţie a „Festivalului vânătorii“. Vor participa peste 500 de persoane, din România, Ungaria şi Serbia, la probe precum gătitul la ceaun, vânătoarea virtuală sau cea de poveşti vânătoreşti.

ARGEŞ. Trei pieţe volante vor fi amenajate, în următoarele zile, în mai multe zone ale municipiului Piteşti. Două pieţe vor fi amplasate în cartierele Nord şi Craiovei, iar a treia în incinta unui fost complex angro. 

BACĂU. Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează, la 17 septembrie, la Oneşti, două cursuri gratuite pentru şomerii care vor să se specializeze în meseriile de bucător şi lucrător în comerţ.

BIHOR.  Între 11 şi 13 septembrie, secţia de polo a Clubului Sportiv Municipal organizează, la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu“, un turneu internaţional de polo, la care vor participa echipe din România, Ungaria, Serbia şi Germania.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Fundaţia Culturală „Societatea de Concerte“ Bistriţa a început, ieri, demersurile pentru amenajarea unui muzeu de artă contemporană într-un punct termic dezafectat din oraş.

BOTOŞANI. Aproape 250 de unităţi de învăţământ din judeţ nu au primit autorizaţia sanitară de funcţionare.

BRAŞOV. Ieri, 160 de revoluţionari s-au prezentat la Prefectură pentru a-şi ridica noile certificate de revoluţionari. În urmă cu cinci ani, certificatele le-au fost retrase şi li s-au dat, în schimb, adeverinţe.

BRĂILA. Mirel Chiric (40 de ani) a fost trimis în judecată pentru furtul a 37 de saltele ortopedice (în valoare de 16.500 de lei), la doi ani de la comiterea faptei.

BUZĂU. Consiliul Judeţean a decis instalarea de panouri solare pe acoperişul Spitalului de Urgenţă. Costul celor 160 de colectoare solare se ridică la suma de 1.140.000 de euro, investiţie care se estimează că va fi amortizată în şapte ani.

CARAŞ-SEVERIN. De azi până duminică, la Caransebeş va avea loc cea de-a XII-a ediţie a „Târgului Meşterilor Populari“. Vor fi prezenţi artişti populari din toate zonele ţării.

CĂLĂRAŞI. Autorităţile locale din Călăraşi vor majora cu până la 50% taxele pentru închirierea tarabelor şi a spaţiilor din cele trei pieţe. La tarabe, preţul va ajunge până la 225 de lei pe lună, iar tariful pentru spaţiul ocupat va fi de şase euro metrul pătrat.

CLUJ. Primăria Cluj-Napoca va efectua, astăzi, între orele 9.00 şi 15.00, plăţile pentru trusoul pentru nou-născuţi şi pentru sprijinul la constituirea familiei. Pentru cei 122 de bebeluşi se vor da câte 150 de lei, iar 136 de cupluri vor primi câte 220 de lei.

CONSTANŢA. Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu“ a încheiat un contract de achiziţie publică de dispozitive pentru îndepărtarea păsărilor. Costul celor cinci dispozitive este de 47.900 de lei.

COVASNA. În urma unei razii desfăşurate în judeţ, poliţiştii au depistat, cu ajutorul aparatului radar, 35 de şoferi care au depăşit viteza legală. S-au aplicat sancţiuni în valoare de 4.600 de lei.

DÂMBOVIŢA. Astăzi, în Piaţa „Mihai Viteazul“ din Târgovişte va fi deschisă, între orele 10.00 şi 13.00, o expoziţie de tehnică de luptă şi mijloace de intervenţie specifice pompierilor.

DOLJ. Astăzi, la ora 18.00, va începe Festivalul Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii „Micul Artist“. Evenimentul va avea loc la Teatrul Liric „Elena Teodorini“ din Craiova şi se va încheia la 12 septembrie.

GALAŢI. Cei peste 650 de elevi înscrişi la Liceul „Radu Negru“, din Galaţi, vor începe şcoala în internatul instituţiei, în săli de curs improvizate. Infrastructura clădirii este şubredă, dar nu s-au găsit fonduri pentru reparaţii şi nici pentru montarea unei centrale termice noi şi pentru înlocuirea ţevilor şi a caloriferelor. Investiţiile sunt de circa 2,6 milioane de lei.

GIURGIU. Aseară, în municipiul Giurgiu, a început exerciţiul comunitar de protecţie civilă „EU-Danubius“, care simulează secetă, incendii de pădure urmate de inundaţii majore, precum şi un cutremur cu magnitudinea de 7,9 grade pe scara Richter. Acţiunea se va încheia sâmbătă.

GORJ. Cei 18 angajaţi de la Centrul de Transfuzii Sanguine de la Târgu-Jiu au fost anunţaţi de conducere că, din septembrie, nu vor mai primi sporuri de periclitate şi de unitate, care reprezintă un total de 35% din salariul de bază.

HARGHITA. Un adolescent de 16 ani a fost atacat de o ursoaică, în noaptea de marţi spre miercuri. Incidentul s-a produs la o stână din apropierea comunei Păltiniş. Tânărul a scăpat cu răni uşoare, după ce câinii de la stână au alungat animalul.

HUNEDOARA
. Patru vagoane încărcate cu lignit, dintr-o garnitură a unui tren de marfă, care se duceau către Episcopia Bihorului, s-au autoaprins, ieri, în mers în zona Gării Petroşani. Pompierii au stins focul într-o oră.

IALOMIŢA. Autorităţile judeţene au obţinut o finanţare nerambursabilă de 230.000 de euro pentru implementarea unui proiect de dezvoltare socio-economică şi demografică pe perioada 2009-2013.

IAŞI. Poliţiştii de la Rutieră au cerut reducerea limitei de viteză, de la 60 la 40 de kilometri pe oră, în localităţile Valea Lupului, Budăi, Leţcani şi Podu Iloaie de pe Drumul European 583.

ILFOV. În oraşul Voluntari, un bărbat în vârstă de 37 de ani a accidentat, pe Drumul Naţional 2, o minoră în vârstă de 13 ani, care a traversat fără să se asigure. Fata este în afara oricărui pericol.

MARAMUREŞ. Fundaţia Sacro Cuore din Baia Mare organizează, începând cu 14 septembrie, cursuri gratuite şi oferă un loc de joacă şi masă caldă copiilor orfani sau proveniţi din familii nevoiaşe. Proiectul de adresează copiiilor cu vârste între 7 şi 16 ani, fiind disponibile 40 de locuri.

MEHEDINŢI. Vineri şi sâmbătă, la Sala Poli­va­lentă din Drobeta-Turnu Se­ve­rin se va desfășura finala pe ţară a Cupei României la judo pentru se­ni­ori.

MUREŞ. În acest an şcolar, cazarea în internatele din Târgu-Mureş va costa între 50 şi 100 de lei lunar, faţă de 30 de lei cât a fost anul trecut. Masa va costa între 8  şi 11 lei pe zi. Din luna noiembrie tariful ar putea suferi încă o majorare.

NEAMŢ. Conducerea primăriei din municipiul Piatra Neamţ va accesa un proiect de mediu în valoare de peste două milioane de lei pentru realizarea de spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii şi zone de agrement. Municipalitatea va contribui cu 10% din investiţie şi cu peste 20.000 de metri pătraţi de teren.

OLT. Azi şi mâine, 150 de copii instituţionalizaţi din municipiul Slatina vor fi consultaţi gratuit de stomatologi veniţi din Italia. Acţiunea are loc în rulotele fundaţiei „Zâmbet de copil“ din parcarea uzinei Pirelli România.

PRAHOVA. Nicolae Liviu Neagu (36 de ani) este cercetat pentru omor calificat, după ce l-a înjunghiat mortal, în noaptea de marţi spre miercuri, pe Vasile Iulian Popa (34 de ani), în comuna Lipăneşti.

SATU MARE.  Profesoara Codruţa Codreanu (33 de ani), care a fraudat 29 de teze unice la limba română, mărind notele elevilor săi, va continua să predea în Şcoala „Avram Iancu“. Decizia a fost luată de conducerea unităţii.

SĂLAJ. Sindicaliştii din sistemul de sănătate au decis, ieri, că vor acţiona în instanţă unităţile spitaliceşti care au restanţe la plata drepturilor salariale ale angajaţilor. 

SIBIU. Aerodromul Măgura, din localitatea Cisnădie, găzduieşte Campionatul European la aeromodele electrice. Participă echipe din Italia, Polonia, Rusia, Bulgaria, Germania, Austria, Elveţia şi România. Mâine, la ora 18.00, are loc festivitatea de premiere.

SUCEAVA. Un bărbat din Suceava a comandat on-line un telefon mobil şi a primit prin poştă o cutie cu doi cartofi. Bărbatul a făcut sesizare la Poliţie pentru a-şi recupera prejudiciul de 350 de lei. Persoana vinovată este cercetată penal.

TELEORMAN. În municipiul Alexandria are loc, azi, o campanie de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.

TIMIŞ. Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă pune la dispoziţie, în săptămâna 9 – 16 septembrie, peste 320 de locuri de muncă.

TULCEA
. Laboratoarele de investigaţii medicale au epuizat plafonul pe luna septembrie încă din primele patru zile ale lunii. Se efectuează doar analizele urgente, restul persoanelor fiind programate pentru luna viitoare.

VASLUI. Primăria municipiului Vaslui organizează, între 2 şi 4 octombrie, Zilele Recoltei, în Piaţa Civică.

VÂLCEA. Conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă a anunţat, ieri, că în acest an au avut loc 37 de accidente de muncă grave în judeţ. Trei dintre acestea au fost mortale.

VRANCEA. Primăria Panciu va cheltui 200.000 de lei pentru organizarea zilelor oraşului, în perioada 26 - 27 septembrie. Au loc concerte, un foc de artificii, un târg al meşterilor populari şi o expoziţie de arte vizuale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite