Ursitoare cu bani de la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mara (stânga), Ana şi Alexandra i-au ursit micuţei Maria Elena
Mara (stânga), Ana şi Alexandra i-au ursit micuţei Maria Elena

O tânără a pornit o afacere cu ursitoare, după ce a luat 21.000 de euro din fonduri guvernamentale.

A ales să studieze farmacia, dar dragostea faţă de copii a determinat-o pe tânăra Corina Costruţ (22 de ani), din Oradea, să-şi încerce norocul şi să pornească propria sa afacere în domeniul divertismentului pentru cei mici.

În urmă cu mai bine de un an, îşi depunea dosarul pentru a putea demara o afacere cu ajutor de la stat. „Am aflat despre Programul de Finanţare Guvernamentală pentru Tinerii Întreprinzători şi am zis că merită să încerc să depun un proiect. Am întocmit toată documentaţia şi am depus-o online", ne-a povestit Corina Costruţ.

După patru luni aşteptarea a luat sfârşit, răspunsul primit de Corina fiind unul favorabil. „Am solicitat înfiinţarea unui atelier de creativitate şi desfăşurarea de cursuri, Mi-a fost aprobată accesarea a  21.000 de euro, din aceşti bani 10.000 fiind nerambursabili. Restul i-am obţinut prin credit", ne-a spus Corina. Împrumutul trebuie achitat în cinci ani, primul an fiind unul de graţie. „Realizarea acestui proiect mi-a demonstrat că atunci când îţi doreşti ceva cu adevărat reuşeşti", spune afacerista.

Astrogramă personalizată

Cu o experienţă de cinci ani în prestarea de servicii de animaţie la petreceri private şi cluburi pentru copii, studenta la Farmacie şi-a deschis propria companie în domeniu - Prietenii Veseliei SRL-D. Firma oferă o gamă variată de cursuri şi ateliere pentru copii şi servicii de dezvoltare personală pentru adulţi. Din luna august, anul trecut, în ofertă se regăsesc şi ursitoarele. Prezenţa acestora la botezuri sau nunţi este un nou trend, astfel că solicitările sunt tot mai mari, iar afacerea orădencei prosperă de la o zi la alta. Mara, Ana şi Alexandra sunt trei tinere studente talentate, iubitoare de copii care ursesc numai de bine bebeluşilor.

Prezenţa lor este una emoţionantă, şi prin vorbele pe care le spun reuşesc de fiecare dată să smulgă câteva lacrimi de la cei prezenţi la eveniment. „Momentul ursitoarelor este unul artistic impresionant, comic, creativ, ca de basm. Copilului i se înmânează certificat de excelenţă, astrograma personalizată şi cadouri. Şi ţinutele ursitoarelor sunt de basm, ele fiind  realizate de designerul vestimentar Amalia Buie", ne-a mărturisit Corina. Preţul pentru aceste servicii se ridică la 350 de lei.

Cum tarifele practicate de ele sunt la jumătate faţă de cele de pe piaţă, cererea este destul de mare. „Am botezat-o pe fetiţa mea, Maria Elena, de curând, şi am apelat la serviciile Ursitoarelor de la Prietenii Veseliei. A fost un moment deosebit şi o adevărată surpriză plăcută pentru invitaţi", ne-a mărturisit Carmen Ungur Brehoi, din Oradea.

"Realizarea acestui proiect mi-a demonstrat că atunci când îţi doreşti ceva cu adevărat reuşeşti.''
Corina Costruţ femeie de afaceri

Cum poţi accesa fonduri guvernamentale pentru afaceri

Orice tânăr de până la 35 de ani care vrea să pornească o afacere poate primi până la 10.000 de euro, nerambursabili de la stat. Pentru accesarea acestui ajutor trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. Printre acestea se numără angajarea a minimum două persoane şi reinvestirea a 50% din profitul anual.

Corina Costruţ, studentă în anul IV la Farmacie,  a reuşit să-şi înceapă propria afacere cu bani de la stat

Debutanţii în afaceri primesc şi anumite facilităţi, precum scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult patru salariaţi, angajaţi pe durată nedeterminată. Întreprinzătorii pot primi garanţii de la Fondul Naţional de Garantare pentru creditele contractate în vederea realizării planurilor de afaceri, până la 80% din valoarea împrumutului, în limita a 80.000 de euro.

Înscrierea în program este continuă şi se face online pe site-ul AIPPIMM, la adresa www.aippimm.ro. Pentru participarea la programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri, fiecare solicitant trebuie să se înregistreze cu user şi parolă. După înregistrare se completează online planul de afaceri şi se încarcă documentele însoţitoare.

Nu se pot înscrie în programul de acordare a celor 10.000 de euro nerambursabili firmele care  au ca obiect de activitate intermedierile financiare şi asigurările, tranzacţiile imobiliare, jocurile de noroc şi pariurile, producţia sau comercializarea de armament, muniţii, explozibili, tutun, alcool, substanţe aflate sub control naţional, plante, substanţe şi preparate stupefiante.

Corina Costruţ, studentă în anul IV la Farmacie,  a reuşit să-şi înceapă propria afacere cu bani de la stat
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite